Γιώργος Μπενέκος: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ – Καλά ξεκινήσατε , συνεχίστε την καλή δουλειά- KEEP UP THE GOOD WORK

Γράφει στο ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟΝ ΒΗΜΑ ο Γιώργος Μπενέκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΗΕΔΕ)  για τις εξελίξεις αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

πηγή: Εργοληπτικόν Βήμα Νο_127 της ΠΕΣΕΔΕ

Γιώργος Μπενέκος Πρόεδρος ΠΕΔΜΗΕΔΕ

Αγαπητή Πρόεδρε και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε σχέση με το θέμα του προηγούμενου τεύχους, φαινομενικά διαδικαστικό αλλά στην πράξη κεφαλαιώδους σημασίας, σχετικά με το νομοσχέδιο περί συγχώνευσης ΑΕΠΠ-ΕΑΑΔΗΣΥ, φαίνεται ότι κάτι περπάτησε, είτε λόγω των παρατηρήσεων στην διαβούλευση, είτε λόγω της δημοσίευσης στο περιοδικό, είτε λόγω του βαθμού επιρροής κάθε ενέργειας και ξεκίνησε κάποια προσέγγιση με τον κοινό νου και την στοιχειώδη νομιμότητα. Δεδομένου ότι «ο Διάβολος Κρύβεται στις Λεπτομέρειες», μακάρι να συνεχίσει έτσι για να βγει κάτι λειτουργικό από όλη αυτή την αναταραχή. Έτσι με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου έχουμε:

Άρθρο 2 – Παρ. 1: ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ως το ποιος απορροφά ποιόν, εξαφανίστηκε η διαδικασία με τις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.

Άρθρο  3 –Παρ. 2-α-β: Παρ’ όλη την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε στον σοφό νομοθέτη, εδώ, δυστυχώς, ο νομοθέτης ενεργεί σαν Φωτόπουλος των ανωτάτων δικαστών και διορίζει, στο Εποπτικό Συμβούλιο, εκτός από Συνταξιούχους Σ.τ Ε. /Δ.Δ/ προσθέτει και συνταξιούχους του Ν.Σ.Κ. Έπρεπε να ανάψουν τα κόκκινα λαμπάκια, από το παράδειγμα της επιτροπής εξωδικαστικής επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, όπου – επ΄αυτής της Κυβέρνησης- δεν είναι και τίποτα αντιπολιτευόμενοι για να πείς ότι σαμποτάρουν- οι ίδιες ειδικότητες Σ.τ.Ε. (Βώρος για Πρόεδρος) και Ν.Σ.Κ. μόλις διορίστηκαν αυτοπροσδιορίστηκαν σε μίστερ μπάρμπα ανύπαρκτος και εξαφανίστηκαν από τα δρώμενα. Η Αρχή (επιτροπή) απέκτησε γραφεία, υπαλλήλους, υπολογιστές, τεχνικούς, ήτοι τα πάντα, αλλά δουλειά και αποτέλεσμα απολύτως κανένα. Πόσο σοφός είναι επιτέλους ο νομοθέτης μας – πρώην Πρόεδρος του Σ.τ.Ε. κι΄αυτός- που πάει να κάνει ακριβώς τα ίδια; Το θέμα δεν είναι το βόλεμα των κολλητών. Μία κοινωνία σε συνεχή κρίση από το 2009, λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί ούτε στοιχειωδώς να ανεχθεί, ή ακόμα χειρότερα να σεβαστεί, την λειτουργία και εξουσία του τεμπελοδικείου στην πλάτη της. Το τεμπελοδικείο θα παρκάρει τα  92 δις € και μετά θα καθέεεεευδει. Ποιος θα τα ξεπαρκάρει; Φυσικά, οι οργανωμένοι Γάλλοι και Γερμανοί που κάθε τέλος χρόνου σκουπίζουν τα αδιάθετα – και εκτελούν τα έργα με τους δικούς μας εργαζόμενους που ξενιτεύτηκαν λόγω μη ύπαρξης δουλειάς – που οι πάνσοφοι νομοθέτες μας και οι πάνσοφες Αρχές μας αδυνατούν να προωθήσουν. Η ψήφιση του νομοσχεδίου, ασχέτως από τα κατορθώματα της έτοιμης Πρόεδρου της Αρχής και του/της συντρόφου της, ευτυχώς ανεστάλη μετά την κοινή αντίδραση, πέραν ημών, όλης της αγοράς, οπότε είναι εξαιρετική ευκαιρία, να πρυτανεύσει η κοινή λογική και να υποβληθεί για ψήφιση και να γίνει νόμος η μόνη λειτουργική λύση, ήτοι η συμμετοχή στο Εποπτικό Συμβούλιο, όλων των συντελεστών των Δημοσίων Συμβάσεων ήτοι, παραγόντων από όλο το φάσμα της αγοράς με αντικρουόμενα συμφέροντα  οπότε καμία επαγγελματική ειδικότητα (Δικαστές-Μηχανικοί-Δικηγόροι-ΑΕΠΠ-ΕΑΑΔΗΣΥ κλπ) να μην έχει την πλειοψηφία και να μην τολμάει να προτείνει, να υποστηρίζει και να προωθεί προδήλως παράνομα συμφέροντα μια και θα ελέγχεται από όλους τους άλλους.

Το παράδειγμα της λειτουργίας των Τεχνικών Συμβουλίων όπου η συμμετοχή των εργοληπτών έχει σώσει  άπειρες τρελές καταστάσεις και φοβερά Δικαστήρια, θα έπρεπε να είναι κοινός μπούσουλας για όλα τα σχετικά θέματα.  ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  αν θα τους φωτίσει ο Θεός να μην καταστρέψουν την κοινωνία. Pls keep up the good work…..

Άρθρο 7 -Παρ  5ε: H εκ του πλαγίου υποχρέωση απόρριψης κάθε προσφυγής προκειμένου τα μέλη να μην διωχθούν ήτοι  «Οριστική Παύση μέλους της αρχής για υπαίτια ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ή της Αρχής» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.   Εδώ  είναι ο διάβολος που κρύβεται στις λεπτομέρειες. Τι πάει να πει πάνσοφοι νομοθέτες μας βλάβη της Αρχής ή του Δημοσίου; ‘Όποιος δέχεται προσφυγή που ανατρέπεται σε άλλο βαθμό απολύεται αυτομάτως. Τότε, η αρχή δεν χρειάζεται καθόλου να υπάρχει, μιαw και βραχυκυκλώνεται εν τη γενέσει της από κάτι τέτοιες χαζοχαρούμενες διατάξεις, που τάχα μου δήθεν κυνηγάνε την διαφάνεια και στην ουσία εγκαθιστούν τον όποιο μισότρελο «αρχηγό» της Αρχής.

Άρθρο 7 Παρ. 10: Η πρόβλεψη της παρ. 10, ότι δηλαδή το Πειθαρχικό Συμβούλιο μπορεί να εκδώσει απόφαση διαφορετική από την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, ΤΗΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ . Πάλι καλά ……. Keep up the good work.

Άρθρο 8 Παρ. 4:  Την Γενική Πρόεδρο της Αρχής -όπως ήταν παν-κοινώς γνωστό -την Κα Σαρπ, τ. Πρόεδρο Σ.τ.Ε., την φάγανε on technicality, μιας και οι προς διορισμό στο Εποπτικό και την Προεδρία ξεκινάνε διαδικασία διορισμού τρείς μήνες ΠΡΙΝ την συνταξιοδότηση και όχι ένα δύο χρόνια μετά… Keep up the good  work

‘Αρθρο 8 παρ. 2 & 4 :Aν θέλουμε εντιμότητα ας μην ξεχνάμε τις εφαρμογές Πιερρακάκη, στη χρέωση των υποθέσεων, τις οποίες ουδείς θα μπορεί να αμφισβητήσει – όσο μπάρμπα ανώτατος και να είναι – οπότε να μην υπάρχει υποψία στημένων συνθέσεων.

Γενικά κάτι καλό ξεκίνησε…Ολοκληρώστε το σοφοί μας νομοθέτες, για να ανασάνει η κοινωνία   – Keep up the good  work…

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα