Εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λευκάδας

Κανονικά εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λευκάδας, προϋπολογισμού 580.000 ευρώ, έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ).

Την Τρίτη 13/12 το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό, όπου συζήτησε με τους επιβλέποντες για την πρόοδο των εργασιών και ζήτησε να συνεχιστεί η καλή συνεργασία, έτσι ώστε το έργο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

«Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας. Πρόκειται για κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και το πάγιο αίτημα των κατοίκων για τη διάσωσή του, βρήκε ανταπόκριση από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή μέσω του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με χαρά ενημερώθηκα πως πολύ σύντομα θα έχουμε την απομάκρυνση των σκαλωσιών από τη μπροστινή όψη. Η ολοκλήρωση του έργου θα επιτρέψει να λειτουργήσει και πάλι ο ναός, με ασφάλεια, ενώ θα συμβάλλει στην επισκεψιμότητα ενός μνημείου με ιδιαίτερο θρησκευτικό, ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας. Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της Λευκάδας, ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνουμε και στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, έναν τομέα που μπορεί να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας» ανέφερε ο κ. Κτενάς.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα