Δήμος Νεάπολης -Συκεών: Σύμβαση για έξι νέα έργα

Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την ωρίμανση έξι έργων, δηλαδή την υλοποίηση ολοκληρωμένων μελετών για την υλοποίησή τους, υπεγράφη μεταξύ Δήμου  Νεάπολης-Συκεών και Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις μελέτες των έξι έργων είναι 411.136,87 και ο μείζων χρόνος υλοποίησης και παράδοσης τους οι 14 μήνες

Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής του συνόλου των δημοτών και των κατοίκων του δήμου όπως είπε ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εκπροσωπώντας τη διοίκηση στην υπογραφή της σύμβασης. «Η αξία ολοκληρωμένων μελετών στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων είναι ανεκτίμητη και την γνωρίζουμε καλά όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε στη διαδικασία και παλεύουμε με τον χρόνο για την αποπεράτωση σημαντικών έργων σε ολόκληρο το δήμο».

Τόσο ο ίδιος όσο και η πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μείζονος Θεσσαλονίκης και αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη μίλησαν με θερμά λόγια για τον ρόλο της Αναπτυξιακής στην προώθηση ολοκληρωμένων μελετών για ΟΤΑ, έργο το οποίο μειώνει στο ελάχιστο τον χρόνο παράδοσης σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Τα 5+1 έργα είναι:

  1. 1. Κλειστό γυμναστήριο 8ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του 8ου-10ου-11ου Νηπιαγωγείων και 8ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 136.902,00.

  1. Ανάπλαση χώρου πρασίνου & αντιστήριξη πρανών επί της οδού Αθ. Διάκου της Δ.Ε. Αγίου Παύλου

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς, με ειδική μελέτη αντιστήριξης πρανών λόγω μεγάλων υψομετρικών διαφορών στην οδό Αθ. Διάκου της Δ.Ε. Αγίου Παύλου. Προϋπολογισμός μελέτης, 40.027,928

  1. Επέκταση, διαμόρφωση και ανάπλαση αύλειου χώρου 1ου Λυκείου Πεύκων

Το έργο αφορά στην επέκταση του αύλειου χώρου του 1ου Λυκείου Πεύκων, με διαμόρφωση του χώρου της Δυτικής πλευράς του συγκροτήματος, που έως τώρα παραμένει αδιαμόρφωτο. Προϋπολογισμός για την εκπόνηση της μελέτης 30.235,31.

  1. Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στην περιοχή Κολοκοτρώνη, επί των οδών Ρόδου και Σουλίου της Δ.Ε. Συκεών

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση του χώρου αναψυχής (πάρκο) Κολοκοτρώνη, με μεγάλη κλίση και βραχώδες έδαφος, στο όριο της οδού Ρόδου της Δ.Ε. Συκεών. Προϋπολογισμός μελέτης 54.153,65.

  1. Περιβαλλοντική μελέτη, μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας και υδρογεωτεχνική μελέτη για την επέκταση των κοιμητηρίων των Πεύκων

Το έργο αφορά στην επέκταση των κοιμητηρίων της Δ.Ε. Πεύκων, με αντικείμενο την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών (περιβαλλοντικής μελέτης, μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας και υδρογεωτεχνική μελέτη) που προβλέπονται στην παρ.16 του άρθρου 52 «Μεταβατικές Διατάξεις» του Ν.4280/2014 (Φ.Ε.Κ. 159/A/8-8-2014), προκειμένου ο Δήμος να προβεί στην αδειοδότηση της επέκτασής τους. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης μελέτης ανέρχεσαι στα 53.320,00 ευρώ.

Και τελευταίο η επέκταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Αντώνης Σαμαράκης» στο οποίο τόσο η πρόεδρος της Αναπτυξιακής όσο και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στάθηκαν περισσότερο. Η Μαρία Καραγιάννη ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον κεντρικό δήμο, και ο Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος πέρα από την έμφαση που δίνει στον πολιτισμό έχει ιδιαίτερη ευαισθησία γύρω από τη βιβλιοθήκη που φέρει το όνομα του επίτιμου δημότη Νεάπολης-Συκεών, του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη ο οποίος της εμπιστεύτηκε μεγάλο τμήμα της συλλογής του, αναφέρθηκαν στη σημασία του πολιτισμού. Και οι δύο μίλησαν για τη συμβολή του πολιτισμού στη διαμόρφωση της ταυτότητας των νέων, αλλά και στην παροχή ευκαιριών μόρφωσης και ψυχαγωγίας υψηλής αισθητικής αξίας στο σύνολο των δημοτών.

  1. Επέκταση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών «Αντώνης Σαμαράκης», δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και Λαογραφικού Μουσείου επί των οδών Φωκά & Μεσολογγίου Δ.Ε. Συκεών

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, για την επέκταση της δημοτικής βιβλιοθήκης της Δ.Ε. Συκεών, επί της οδού Φωκά και Μεσολογγίου, με σκοπό την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης και Λαογραφικού Μουσείου. Ο προϋπολογισμός για τη μελέτη της βιβλιοθήκης είναι 96.497,99.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα