Τιμητική Υποστήριξη της ΠΕΣΕΔΕ στο The BIM Conference 2023

Η Πανελλήνια Ένωση Εργοληπτών Δημοσίων έργων – ΠΕΣΕΔΕ υποστηρίζει το BIM Conference, το οποίο συνδιοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με την BOUSSIAS και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της EU BIM Task Group.

Το The BIM Conference θεσμοθετήθηκε και φέρνει σε επαφή ειδικούς, επαγγελματίες, εντολείς και κύριους των έργων κάθε κλίμακας και προμηθευτές ώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες, τεχνογνωσία, best practices και lessons learnt από την εφαρμογή της ΒΙΜ στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο καθώς και το όραμα, τους στόχους, τις τεχνολογίες και τα εργαλεία που θα διαμορφώσουν την νέα εποχή για το δομημένο περιβάλλον.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν υλοποιημένα έργα με best practices αλλά και ο απολογισμός όλης της χρήσιμης εμπειρίας που προέκυψε κατά το σχεδιασμό και την υλοποίησή τους. Επίσης – μεταξύ άλλων – θα υπάρχει πάνελ διαλόγου για τα κρισιμότερα ζητήματα της αγοράς, δυνατότητα floor intervention με ερωτήσεις προς τους ομιλητές, networking με τους πιο δραστήριους εκπροσώπους του κατασκευαστικού κλάδου.

Η Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ, Μαρία Τσιομπάνου δηλώνει σχετικά: «Οι σύγχρονες απαιτήσεις στον κατασκευαστικό τομέα, ώθησαν την εξέλιξη καινοτόμων εργαλείων και μεθοδολογιών με σκοπό την συντονισμένη διαχείριση της κατασκευής και την βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των συντελεστών ενός έργου. Τα εργαλεία του ΒΙΜ, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη εφαρμογή λόγω των καλύτερων αποτελεσμάτων που προσφέρουν σε επίπεδο αποδοτικότητας, επικοινωνίας και καλύτερης διαχείρισης του τεράστιου όγκου πληροφορίας που συνοδεύει ένα έργο. Η μεθοδολογία αυτή, απέχει κατά πολύ από τις παραδοσιακές μεθόδους σχεδίασης και κατασκευής και επιτρέπει στην ομάδα των μελετητών και εργολάβων να αντιληφθούν τυχόν θέματα πριν αυτά να φτάσουν στην κατασκευή.

Η εφαρμογή του Building Information Modelling συνιστά περισσότερο μια επιχειρηματική κίνηση παρά μια τεχνική προσέγγιση. Η βιομηχανία της κατασκευής δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τα επίπεδα αποδοτικότητας που έχουν επιτύχει άλλες βιομηχανίες εκμεταλλευόμενες την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, στο ίδιο διάστημα. Η χρήση του BIM πλέον στις διαδικασίες σχεδιασμού, κατασκευής και διαχείρισης ενός έργου, σηματοδοτεί την μετάβαση από τις παραδοσιακές μεθόδους σχεδιασμού και υλοποίησης σε μια νέα μεθοδολογία προσομοίωσης της κατασκευαστικής διαδικασίας από όπου προκύπτουν πολλαπλά οφέλη. Με μεγάλη μας χαρά υποστηρίζουμε το Συνέδριο ΒΙΜ 2023 γιατί δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συντελεστές παραγωγής δημόσιων και ιδιωτικών έργων να ενημερωθούν για την καινοτόμα αυτή διαδικασία».

The BIM Conference 2023: Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στο Novotel Athens – Αίθουσα Νύμφες.

Μάθετε περισσότερα: https://www.bimconference.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα