Σ.Ε.Δ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ: ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε.

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_120 της ΠΕΣΕΔΕ

Νικόλαος Αχ. Διάκος
Μηχ/γος-Ηλεκ/γος-Μηχ/κός Ε.Δ.Ε.
Πρόεδρος Σ.Ε.Δ.Ε. Ν. Ηλείας
Μέλος Δ.Σ. ΠΕΣΕΔΕ

Ως  Ηλείοι χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ενέργειά Σας αυτή, δηλαδή για το έργο της Λειτουργικής αποκατάστασης του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου Ηλείας, έστω κι αν μια τέτοια ενέργεια είναι οξύμωρη σε σχέση με το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη τραίνο.

Προκαλεί όμως κατάπληξη το γεγονός ότι στην διακήρυξη του έργου εμπεριέχονται όροι ,νομικώς αποδεκτοί, αλλά άκρως επιλεκτικοί.

Συγκεκριμένα, πέραν των ISO που ζητάτε έχετε θέσει ως όρο, για το παραδεκτό της προσφοράς, την κατά το παρελθόν ενασχόληση των συμμετεχόντων σε παρόμοια έργα επισκευής και αποκατάστασης- αναστήλωσης διατηρητέων κτηρίων, όρο που κατά το παρελθόν χρησιμοποίησε  κατά κόρον τον Υπουργείο πολιτισμού και που όμως σταμάτησε πλέον να χρησιμοποιεί μετά τις αιτιολογημένες παρεμβάσεις μας.

Ο συγκεκριμένος όρος, αναχρονιστικός, καταχρηστικός και επιτηδευμένος στερεί από την συμμετοχή στον διαγωνισμό όλους τους Ηλείους εργολήπτες και δίνει το έναυσμα του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διασπάθισης  του δημοσίου χρήματος, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Κύριε Πρόεδρε το σημερινό κατασκευαστικό δυναμικό της χώρας , με πτυχίο ΜΕΕΠ έχει δώσει εξετάσεις κατασκευάζοντας πλέον ευαίσθητα και δύσκολα έργα στην Ελληνική επικράτεια, αποδεικνύοντας συγχρόνως το υψηλό αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει αλλά και την υψηλότατη στάθμη γνώσεων που διαθέτει και δεν είναι υποχρεωμένο ν’ αποδείξει τίποτα περισσότερο στα χαρτιά από αυτά που καθημερινά εμφανίζει στα εργοτάξια. Δηλαδή την κατάρτιση, την υπευθυνότητα και την κατασκευαστική πληρότητα.

Βέβαιος ότι θα ενσκήψετε με περίσσεια ευαισθησία στο θέμα, τροποποιώντας την διακήρυξη όσον αφορά τα άρθρα 22Δ και 22 Ε , Σας στέλνω τους χαιρετισμούς των εργοληπτών της Ηλείας.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα