Ρέθυμνο: Ξεκινά η κατασκευή της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο Ατσιπόπουλο

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού Ατσιποπούλου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 313.603,07 € και ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στο  συνολικό κόστος σε ποσοστό 50% από ιδίους πόρους. Το υπόλοιπο ποσοστό του κόστους βαρύνει τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει κατασκευή 578 μέτρων υπογείου δικτύου μέσης τάσης, 2.139 μέτρων υπογείου δικτύου χαμηλής τάσης, αποξήλωση 807 μέτρων εναέριου δικτύου χαμηλής τάσης από συνεστραμμένο καλώδιο και εγκατάσταση 91 κιβωτίων διακλάδωσης.

Η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ καθώς και αυτή του δικτύου του ΟΤΕ αποτελούν συνοδά έργα της σημαντικής παρέμβασης «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Ατσιποπούλου», προϋπολογισμού 800.000,00 το οποίο έχει δημοπρατηθεί, θα συμβασιοποιηθεί άμεσα και θα υλοποιηθεί παράλληλα με τα έργα υπογειοποίησης.

Με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης επισήμανε την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών, τονίζοντας, ότι ο το έργο που θα υλοποιηθεί, θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στον παραδοσιακό οικισμό του Ατσιποπούλου. «Εύχομαι το αποτέλεσμα του έργου αυτού να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων» είπε ο κ. Μαρινάκης για να συμπληρώσει, ότι «ελπίζουμε οι παρεμβάσεις μας αυτές να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους κατοίκους και να αναζωογονήσουν τον οικισμό, καθώς υπάρχουν αρκετά ερειπωμένα σπίτια στον κεντρικό οικιστικό ιστό του».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα