Προσεχώς νέο υδατοδρόμιο στη Χίο

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Υδατοδρόμιο λιμένα Χίου», στη Δημοτική Ενότητα Χίου, του Δήμου Χίου, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
εκτέλεσης.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία Υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Περιγραφή του έργου

Πρόκειται για την πραγματοποίηση του νέου έργου «Υδατοδρόμιο λιμένα Χίου», με φορέα την Υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ΙΚΕ, στον Δήμο Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου πρόκειται να εδραστούν σε τμήμα (επιφάνειας 106,25τμ) λιμενοβραχίονα του Λιμένα Χίου, έργο το οποίο είναι υφιστάμενο.

Το μελετώμενο έργο περιλαμβάνει τόσο χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις όσο και υδάτινο τμήμα. Οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου έχουν συνολική επιφάνεια 106,25 τ.μ. και προτείνεται να χωροθετηθούν στη θέση του κόκκινου φανού (στη βόρεια ακμή του κεντρικού, πεπλατυσμένου τμήματος του νότιου λιμενοβραχίονα).

Εντός της παραχωρηθείσας επιφάνειας των 106,25 τ.μ. θα εγκατασταθεί προκατασκευασμένος, μετακινούμενος οικίσκος, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των υδροπλάνων και του πτητικού έργου γενικότερα.

Για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων θα εγκατασταθεί μία πλωτή προβλήτα δύο κλάδων κάθετων μεταξύ τους, σχήματος εκάστου τμήματος επιμήκους ορθογωνίου παραλληλογράμμου, διαστάσεων 4,0 Χ 30,0 μ. ο ένας και 4,0 Χ 16,0 μ. ο άλλος.

Επιπλέον, το υδατοδρόμιο Χίου θα περιλαμβάνει και νοητή, θαλάσσια επιφάνεια (διάδρομοι προσαποθαλάσσωσης) για τη διενέργεια των διαδικασιών προσαποθαλάσσωσης. Οι διάδρομοι αυτοί χωροθετούνται εξωτερικά του λιμένα της Χίου, σε θέση ανατολική – βορειοανατολική.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα