Οι Κυβόλιθοι

Οι Κυβόλιθοι χρησιμοποιούνται για την διαμόρφωση δαπέδων, είναι Βιομηχανικά προϊόντα προκατασκευασμένου άοπλου σκυροδέματος διαφόρων διαστάσεων και μορφολογίας, χρησιμοποιούνται για την διάστρωση πεζοδρομίων, πλατειών, ανοιχτών χώρων, όπου υπάρχει κίνηση ελαφρών οχημάτων ή αργή κίνηση οχημάτων για στάθμευση, parking ή άλλων υπαίθριων χώρων. Κυβόλιθοι υψηλών απαιτήσεων χρησιμοποιούνται και για οδοστρωσία χώρων όπου υπάρχει κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν έναντι άλλων  τρόπων διαμόρφωσης δαπέδων είναι:

  • Χαµηλό κόστος σε σχέση µε λίθινα στοιχεία ή λίθινες πλάκες
  • ικανοποιητική αισθητική εμφάνιση
  • Ευκολία στη διάστρωση (σύνδεση µε τσιμεντοκονία ή µε αµµώδες εδαφικό υλικό)
  • Εύκολη και µικρού κόστους συντήρηση (αντικατάσταση φθαρμένων χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία του χώρου), μεγάλη προσαρμογή στις ανωμαλίες εδαφικού υποβάθρου
  • Η διάστρωση παρακολουθεί το ανάγλυφο χωρίς να ρηγµατώνεται αν ευνοείται η συγκέντρωση νερού, το νερό διηθείται µέσω του πλέγματος των αρµών
  • Άνεση στη βάδιση
  • Μη ολισθηρή επιφάνεια
  • Ικανοποιητική αντοχή στις συνθήκες εξωτερικού χώρου.

Οι κυβόλιθοι ικανοποιούν τις απαιτήσεις φυσικών και μηχανικών χαρακτηριστικών κυβόλιθων κατά ΕΝ 1338.

Το 2006 η ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα  K-CLUSTERS – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΙΠΤΑΜΕΝΗΣ ΤΕΦΡΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ινστιτούτο Τεχνολογίας  και εφαρμογών στερεών καυσίμων, και  το εργαστήριο δομικών υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλή την Ομότιμη καθηγήτρια Κυρία Ιωάννα Παπαγιάννη προχώρησε στην πιλοτική παραγωγή κυβολίθων με ιπτάμενη τέφρα.

Επιλέχθηκε  ΙΤ (ιπτάμενη τέφρα)  από την μονάδα IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μιας και ικανοποιούσε την απαίτηση για μικρότερη περιεκτικότητα όσον αφορά τα θειικά (SO3) . Από το όλο εγχείρημα και τις εργαστηριακές δοκιμές  αποδείχτηκε ότι η πιλοτική παραγωγή τσιμεντοπροϊόντων με ιπτάμενη τέφρα απέδειξε ότι η χρήση της δεν δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία, ενώ από τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν και από την εταιρεία, αλλά και από το εργαστήριο Δομικών Υλικών προκύπτουν αποτελέσματα για τις αντοχές των υλικών ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά για τη χρήση της ιπτάμενης τέφρας στους κυβόλιθους, επίσης προκύπτει τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος από την μείωση προσθήκης τσιμέντου και αντικατάστασης αυτού με ΙΤ η οποία εναποτίθεται στο περιβάλλον.

Η ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕ έχει διαστρώσει όλο τον περιβάλλοντα χώρο της με κυβόλιθους  ιπτάμενης τέφρας έκτασης περίπου 36.000m2.

Αναζητώντας νέα καινοτόμα πρωτοποριακά προϊόντα, το 2011 παρήγαγε κυβόλιθους με φωτοκαταλυτικό τσιμέντο  TX ACTIVE της εταιρείας ITALCEMENTI GROUP με στόχο την μείωση του οξειδίου του αζώτου NOx, των πτητικών οργανικών ενώσεων καθώς και άλλων οργανικών και ανόργανων ρύπων που ευθύνονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το φωτοκαταλυτικό τσιμέντο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1996, οι φωτοκαταλύτες ως φυσικό φαινόμενο επιταχύνουν την διαδικασία αποσύνθεσης των ρύπων και αποτρέπουν την συσσώρευση τους. Οι κυβόλιθοι που παρήχθησαν στάλθηκαν στα εργαστήρια της ITALCEMENTI GROUP στο Bergamo της Ιταλίας και έδειξαν μείωση του οξειδίου του αζώτου NOx κατά 75% για τους κυβόλιθους.

Το 2015 παρήχθησαν κυβόλιθοι ψυχρών επιστρώσεων (cool materials), αυτά τα προϊόντα πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές της ελληνικής νομοθεσίας και είναι πιστοποιημένα από το τμήμα φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών. Οι κυβόλιθοι ψυχρών επιστρώσεων παρουσιάζουν υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία και υψηλό συντελεστή εκπομπής στην υπέρυθρη ακτινοβολία,  βοηθώντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου των θερμικών νησίδων (urban heat island) στο δομημένο αστικό περιβάλλον.

Οι τεχνητοί λίθοι της επιχείρησης κοσμούν σπίτια ιδιωτών (με κυβόλιθους σε σχήμα  ‘’διπλού Τ’’, ‘’μαργαρίτας’’, ‘’βεντάλια’’, ‘’βυζαντινό’’ κ.λπ.), επιχειρήσεις και δημόσια έργα από το 2002 με υψηλή αισθητική αλλά και ποιότητα. Η πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων δίνουν την δυνατότητα σε πελάτες από όλη την Ελλάδα να διαλέξουν μέσα από μια γκάμα προϊόντων και να δημιουργήσουν τους κατάλληλους συνδυασμούς για τον χώρο τους. Μεγάλα αλλά και μικρά δημόσια έργα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, με την παροχή προϊόντων της ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕ όπως το ξενοδοχειακό συγκρότημα PORTOCARRAS στην Χαλκιδική, το Πανθεσσαλικό στάδιο στον Βόλο, ο λιμένας Λευκάδος, το ολυμπιακό ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής και πληθώρα άλλων, το αποτέλεσμα ήταν καλαίσθητο και ανθεκτικό στην πάροδο του χρόνου αλλά και στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Επίσης οι κυβόλιθοι  της εταιρείας εξάγονται εδώ και πολλά χρόνια σε γειτονικά κράτη όπως Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία για ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στην INFACOMA και σε τοπικές εκθέσεις της δυτικής Μακεδονίας με εξαιρετική παρουσία.

Η ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕ είναι η επιχείρηση που εδώ και 34 χρόνια τροφοδοτεί με υλικά αρίστης ποιότητας τα μεγαλύτερα δημόσια έργα στην δυτική Μακεδονία και όχι μόνο, αλλά είναι και δίπλα στον κάθε ιδιώτη ξεχωριστά παρέχοντας του τις γνώσεις του εξειδικευμένου προσωπικού της και των άριστων προϊόντων της. Η φιλοσοφία της επιχείρησης είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, με γνώμονα αυτό το δίπτυχο πορεύεται δίνοντας νέες θέσεις εργασίας και αφήνοντας ικανοποιημένους πελάτες.

Η ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕ. ιδρύθηκε το 1986 από ομάδα επιχειρηματιών με πολυετή δραστηριότητα στο χώρο της βιομηχανίας και εμπορίας ετοίμου σκυροδέματος. Η επιχείρηση έχει την έδρα της στο 7ο χλμ Κοζάνης Πτολεμαΐδας σε έκταση 120000 m2 όπου και βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της, λειτουργεί αδιάκοπα από το 1986 με όραμα την καθετοποίηση της παραγωγής επενδύει για αυτό το στόχο.

    Η εταιρεία, το 2002 ολοκλήρωσε την επένδυση της για την μονάδα παραγωγής  τσιμεντοπροϊόντων, (κυβόλιθοι από σκυρόδεμα, κράσπεδα οδοποιίας από σκυρόδεμα, τσιμεντόλιθους από σκυρόδεμα) κάνοντας δυναμική εμφάνιση στην συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Η πορεία υπήρξε ανοδική και πλέον θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρείες  του συγκεκριμένου κλάδου. Επίσης το 2008  ολοκληρώθηκε νέα μονάδα παραγωγής πλακών πεζοδρομίων παρουσιάζοντας στην αγορά  νέα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας .

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα