Νέο έργο ύδρευσης στη Σκιάθο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου «Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου» προϋπολογισμού 970.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει τοπικές αντικαταστάσεις παλαιών αγωγών στο κέντρο της πόλης, στον περιφερειακό δρόμο προς Μεγ. Αμμο με επέκταση προς Βασιλιά για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ύδρευσης. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» με δικαιούχο  την ΔΕΥΑ Σκιάθου.

 «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και τη ΔΕΥΑ Σκιάθου δρομολογούμε ένα σημαντικό έργο για την ύδρευση του νησιού της Σκιάθου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα ύδρευσης αποτελούν έργα υποδομής που υπογραμμίζουν την αξία του νερού ως πολύτιμου φυσικού αγαθού, απαραίτητου για τη διατήρηση της ζωής σε κάθε μορφή της» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 Το έργο

Το έργο αφορά στην κατασκευή συμπληρωματικών έργων του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου, σε τοπικές αντικαταστάσεις παλαιών αγωγών στο κέντρο της πόλης, στον περιφερειακό δρόμο προς Μεγ. Αμμο με επέκταση προς Βασιλιά για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ύδρευσης. Το δίκτυο συνοδεύεται  με τα αναγκαία υδραυλικά εξαρτήματα (δικλείδες, κρουνοί, αερεξαγωγοί, εκκενωτές κλπ) και τέλος αντικατάσταση των παλαιών παροχών ή εγκατάσταση νέων παροχών με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου για παροχή σχεδιασμού της επόμενης 40ετίας.

Το συνολικό μήκος των νέων αγωγών ανέρχεται σε 6.634 m εκ των οποίων 1.722 m είναι η επέκταση προς Βασιλιά και τα 4.912 μ είναι λοιποί πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγοί του δικτύου διατομής Φ63-Φ160. Τα έργα θα παραδοθούν πλήρη  μαζί με  τα τεχνικά τους έργα και αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων σε πλήρη και κανονική λειτουργία.

Επίσης για την ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης της Σκιάθου, από δύο νέες υδρευτικές γεωτρήσεις Γ1 και Γ2 στην περιοχή Βασιλιά σε μικρή απόσταση προς τα ΝΔ του σχεδίου πόλης και στο άκρο του παραλιακού δρόμου, θα πρέπει για την αξιοποίηση αυτών των 2 γεωτρήσεων να γίνει εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος κατάλληλης δυναμικότητας καθώς και να κατασκευαστούν αγωγός μεταφοράς συνολικού μήκους 1.335μ διατομής Φ125-140-16 Ατμ προς το φρέαρ Φτελιάς, εντός νέας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 50μ3. Ακόμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση αντλιοστασίου και κατάλληλων δικλείδων για την περιοδική ανύψωση του νερού της τοπικής δεξαμενής μέσω του υφιστάμενου δίδυμου αγωγού προς την κεντρική δεξαμενή της πόλης.

Επίσης προβλέπονται αυτοματισμοί λειτουργίας μέσω τοπικού σταθμού ελέγχου για το σύνολο του εξοπλισμού, με  ενσύρματη επικοινωνία όλου του εξοπλισμού με οπτικές ίνες καθώς και παρακολούθηση της λειτουργίας μέσω του προβλεπόμενου ΚΣΕ έργων ύδρευσης

Για το σκοπό αυτό θα απαιτηθούν τα κάτωθι:

  • Εγκατάσταση υποβρύχιου αντλητικού εξοπλισμού στις δύο γεωτρήσεις Γ1 και Γ2 μαζί με τις σωληνώσεις και την ηλεκτρική εγκατάσταση.

  • Κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τις 2 γεωτρήσεις προς το φρέαρ υδροληψίας της Φτελιάς εντός νέας τοπικής δεξαμενής.
  • Κατασκευή μικρής προκατασκευασμένης μεταλλικής δεξαμενής συλλογής του νερού των γεωτρήσεων.
  • Κατασκευή αντλιοστασίου ανύψωσης του νερού των γεωτρήσεων προς την κεντρική δεξαμενή μέσω του υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού.
  • Εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού της λειτουργίας γεωτρήσεων & αντλιοστασίου με ενσύρματη μεταξύ τους επικοινωνία και ένταξη στο υπάρχον ασύρματο δίκτυο τηλελέγχου.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα