«Καμπανάκι» από τη ΠΕΣΕΔΕ για τη μη απορρόφηση κονδυλίων συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΕΣΠΑ 2014 – 2020)

Επιστολή απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων –  ΠΕΣΕΔΕ προς τους αρμόδιους Υπουργούς με θέμα: Κίνδυνος μη απορρόφησης κονδυλίων συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) λόγω γραφειοκρατικού φόρτου εργασίας δημοσίων υπηρεσιών και εργοληπτικών επιχειρήσεων – Ανάγκη χρήση εξαιρετικών διατάξεων».

Η επιστολή αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στον διαφαινόμενο κίνδυνο μη απορρόφησης κονδυλίων συγχρηματοδοτούμενων έργων, λόγω της χρονικής λήξεως του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στις 31.12.2023.

Εξαιτίας, του πολύ μεγάλου αριθμού υποβαλλομένων Πιστοποιήσεων προς έγκριση και πληρωμή, έχει δημιουργηθεί διοικητικός φόρτος στις υπηρεσίες ΕΦΚΑ, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν και αδυνατούν να εκδώσουν την απαιτούμενη ασφαλιστική ενημερότητα έργου στους Αναδόχους. Παρόμοια
προβλήματα εντοπίζονται και στις υπόλοιπες διοικητικές υπηρεσίες που εμπλέκονται εποπτικά και διαχειριστικά στην ολοκλήρωση αυτών των συμβάσεων έργων.

Επειδή, η απορρόφηση των εν θέματι κονδυλίων είναι ζωτικής σημασίας για ΟΛΕΣ τις εργοληπτικές επιχειρήσεις αλλά και για την ίδια την Χώρα μας, παρακαλούμε όπως άμεσα κάνετε χρήση εξαιρετικών διατάξεων που θα ρυθμίζουν τα παραπάνω θέματα και θα απλοποιούν τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των Αναδόχων, όπως εξάλλου έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα