Γιώργος Στασινός: Ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων ξεκινά τον επόμενο μήνα

Στην προσφορά του ΤΕΕ στους Μηχανικούς αλλά κυρίως στους πολίτες και ειδικά στα θέματα Ανθεκτικότητας, με έμφαση σε έργα όπως είναι και ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του από την Πάτρα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.

Όπως είπε ο Γιώργος Στασινός, ο προσεισμικός έλεγχος στο σύνολο των σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων, ξεκινά τον επόμενο μήνα, καθώς το ΤΕΕ «είναι δίπλα στους Μηχανικούς αλλά κυρίως δίπλα στους πολίτες».

Παράλληλα με τα ζητήματα της ανθεκτικότητας, «το ΤΕΕ αυτήν την περίοδο εκτελεί πολύ σημαντικά έργα όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των Πολεοδομιών, τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια με σκοπό τον συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

«Το ΤΕΕ συμπλήρωσε 100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς στους Μηχανικούς αλλά κυρίως στους πολίτες αυτής της χώρας για την ανάπτυξη όπως τη βλέπουμε σήμερα, με τα καλά και τα άσχημα αλλά στο τέλος με θετικό πρόσημο» ανέφερε επίσης.

Ερωτηθείς για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό ο Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι «υπάρχει από το 2012 και μέχρι σήμερα εφαρμόζεται κανονικά, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί περισσότερα ύψη με την εκμετάλλευση κάποιου συνδυασμού διατάξεων. Νομίζω το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αντιμετωπίζει με ρύθμιση στη Βουλή, οπότε θεωρώ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα