Εγκατάσταση 31.233 ψηφιακών υδρομετρητών στον Δήμο Κορινθίων

Ξεκίνησε η εγκατάσταση 31.233 ψηφιακών υδρομετρητών με χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης, ύψους 9,6 εκ ευρώ που εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης .

Τα βασικά στοιχεία του έργου είναι : προϋπολογισμός 9,6 εκ €, ημερομηνία υποβολής της πρότασης 28.5.2021, ημερομηνία ένταξης σε χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Τρίτσης 7.4.2022 ημερομηνία υπογραφής σύμβασης ανάδοχος η εταιρία , περίοδός υλοποίησης 12 μήνες.

Οι υδρομετρητές που είναι εγκατεστημένοι στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου είναι παλαιάς τεχνολογίας και με πολλά προβλήματα λειτουργίας .Η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών θα παρέχει ακρίβεια μετρήσεων και τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στις υπηρεσίες να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέτρηση κατανάλωσης.

Με τους νέους μετρητές :

  • Θα εντοπίζονται άμεσα οι διαρροές δικτύου ή εντός οικίας.
  • Θα εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες έτσι ώστε η υπηρεσία να αναλαμβάνει το συντομότερο την επανόρθωσή τους διότι θα υπάρχει τηλε-διαχείριση και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο της υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Κορίνθου .
  • Θα αποφεύγονται ή θα εντοπίζονται πολύ γρήγορα κακόβουλες ενέργειες στο δίκτυο ή παραβίαση ή καταστροφή στους υδρομετρητές.
  • Θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση νερού από διαρροές και κλοπές.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – YouTube

Το έργο έχει ενταχθεί στο σχέδιο έξυπνη πόλη με την ευρύτερη έννοια του όρου που υλοποιείται και περιλαμβάνει τα νέα φωτιστικά led , τα ψηφιακά υδρόμετρα την ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου που βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο , το ψηφιακό μουσείο του οποίου η σύμβαση υπογράφεται άμεσα , το πρόγραμμα smart cities που σύντομα αναμένεται η απόφαση έγκρισης του, ύψους 1,6 εκ € από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξυπνες στάσεις, έξυπνες διαβάσεις , διαβάσεις ΑΜΕΑ , διαθεσιμότητα στάθμευσης κτλ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα