ΕΦΚΑ: 24ωρη απεργία τη Τρίτη 7 Μαρτίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Τρίτη 7 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, διεκδικώντας την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, την διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι εργαζόμενοι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις (11 το πρωί  έξω από το υπουργείο Εργασίας), στην Θεσσαλονίκη (την ίδια ώρα, έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ) και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, διεκδικώντας:

– Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.

– Άμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό και παράλληλη επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

– Να μην τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης Γενικών και Διευθυντών στελέχη του ιδιωτικού τομέα και «golden boys» με ειδικό -προκλητικό
μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες.

– Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του και όχι από Ανώνυμη Εταιρία.

– Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και

– καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως να απαιτούνται δικαστικές προσφυγές.

Οικονομική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα