Θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Κυλλήνης

Ένα ακόμα βήμα για την λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κυλλήνης έγινε. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπέγραψε την έγκριση παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου εντός της ζώνης λιμένα Κυλλήνης με δικαίωμα εκτέλεσης έργου (τοποθέτηση πλωτής προβλήτας) και χρήσης τμήματος υπάρχοντος κτηρίου, στην εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ.

Η απόφαση σημαίνει πως μπορούν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου. Συγκεκριμένα προβλέπεται παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου τμήματος υφιστάμενου κτιρίου επιφάνειας 80,90τ.μ., τμήματος της Χ.Ζ.Λ. επιφανείας 150,00τ.μ. αποκλειστικά για την ομαλή λειτουργία του υδατοδρομίου, και χρήσης χώρου με εκτέλεση έργου για την τοποθέτηση πλωτής προβλήτας επί θαλάσσιας έκτασης επιφανείας 60,00τ.μ., για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου Κυλλήνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών απομένει μόνο η έκδοση άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Κυλλήνης προκειμένου να αρχίσουν οι πτήσεις των υδροπλάνων.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, τονίζοντας: «Μετά από μεγάλες προσπάθειες και αγώνες όλης της Δημοτικής Αρχής ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, το υδατοδρόμιο Κυλλήνης μπαίνει στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης και κατασκευής. Το υδατοδρόμιο αποτελεί το μέσο ώστε τα υδροπλάνα να έρθουν στον τόπο μας, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες να μετακινηθούν έξυπνα και εναλλακτικά στα νησιά Ιονίου και στις γύρω περιοχές. Πλέον, ο λιμένας Κυλλήνης αναβαθμίζεται ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θαλάσσιο προϊόν μαζί με το λιμάνι και το υδατοδρόμιο».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Κωνσταντίνος Χαντζής, από την πλευρά του δήλωσε: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας του υδατοδρομίου. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης σε άμεση συνεργασία με τον Δήμαρχο και όλη την Δημοτική Αρχή, καθώς με την εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ, θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο όσο πιο έγκαιρα γίνεται».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα