Πύργος Πειραιά: Η αναγέννηση του κτιρίου – Βίντεο από τα εγκαίνια

Ο Πύργος Πειραιά αναγεννήθηκε, έγινε «πράσινος», φωτεινός, σύγχρονος και έδωσε νέα πνοή στο λιμάνι. Στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρευρέθηκαν Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος και επικεφαλής των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Η ολοκλήρωση του Πύργου του Πειραιά χρειάστηκε σχεδόν 50 χρόνια αναμονής και 4 χρόνια εργασιών, όπου εκατοντάδες επαγγελματίες, με κοινό σκοπό την αναγέννηση ενός μύθου, συντονίστηκαν σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Το όραμα, οι φρέσκιες ιδέες, η σύμπνοια και ο προγραμματισμός ήταν τα ξεχωριστά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής. Έτσι, προς τιμήν των ανθρώπων αυτών, στο πλαίσιο των εγκαινίων του έργου, δημιουργήθηκε μία έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα, στον 3ο όροφο του κτηρίου, όπου και έλαβε χώρα η τελετή των εγκαινίων. Η έκθεση με τίτλο «People of Piraeus Tower» ανέδειξε μερικούς από τους ανθρώπους που με τη συμβολή τους, αναγεννήθηκε ένα τοπόσημο, σύμβολο του ορίζοντα της σύγχρονης Ελλάδας.

Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, των δύο στοιχείων που περιβάλλουν τον Πύργο, κυριαρχούσε και μία μπλε κορδέλα απλωνόταν από την είσοδο μέχρι και τη σκηνή, ώστε σε συνέχεια των ομιλιών του Δημάρχου Πειραιά, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Piraeus Tower Α.Ε. και του Πρωθυπουργού, να ακολουθήσει το κόψιμό της και η κορύφωση με ένα μουσικό και φωτιστικό θέαμα 45 λεπτών.

Η «Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών», που αποτελείτο από 30 μουσικούς, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Μαλιάρα, εκτέλεσε το μουσικό έργο “Βαλς της Πευκοβελόνας” του συνθέτη Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τη βραδιά αυτή. Ταυτόχρονα, 360 drones πέταξαν πάνω από το λιμάνι του Πειραιά σχηματίζοντας σμήνη από γλάρους και κύματα της θάλασσας, καταλήγοντας στον σχηματισμό του λογοτύπου της Piraeus Tower. Εν συνεχεία, εστίες από laser και φωτιστικές κεφαλές, συνέδεσαν τον Πύργο με διάφορα σημεία του λιμανιού, την ίδια στιγμή που 600 πυροτεχνήματα τοποθετημένα στην οροφή του κτηρίου, χρωμάτισαν τον ουρανό, προσφέροντας ένα μοναδικό υπερθέαμα.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα