13,7 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού Αγρινίου

Σε πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, προχωρά ο Δήμος Αγρινίου προκειμένου να πετύχει καλύτερη ποιότητα φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την “Εξοικονόμηση ενέργειας στον Δημοτικό Φωτισμό του Δήμου Αγρινίου με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας LED”.

Το έργο προϋπολογισμού 13.734.333,62 € προβλέπει την εγκατάσταση 23.241 νέων φωτιστικών τύπου Led υψηλής ενεργειακής απόδοσης και σύγχρονων προδιαγραφών, αντικαθιστώντας το σύνολο των συμβατικών φωτιστικών που διαθέτει σήμερα ο Δήμος Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με καθοριστική συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας στις υποδομές οδοφωτισμού, οι οποίες έχουν υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

«Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με τη μεγάλη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον Δήμο Αγρινίου. Η ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού προβλέπει σημαντική μείωση τους κόστους αναλώσιμων δηλαδή φωτιστικά, λαμπτήρες, λοιπό ηλεκτρολογικό υλικό, οχήματα, καύσιμα, κλπ.

Η σύγχρονη πραγματικότητα επιβάλλει έργα που ωφελούν τον Δήμο, τους δημότες και συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα