Όμιλος ΑVAX: Νέο έργο 82 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ

O Όμιλος ΑVAX αναλαμβάνει νέο έργο 82 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ επισφραγίζοντας την ηγετική θέση της εταιρίας σε ενεργειακά έργα διεθνούς βεληνεκούς.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε με τον Όμιλο Mass Group Holding (MGH) για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας ανοικτού κύκλου ισχύος 282ΜW στο Ιράκ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 82 εκατ. δολαρίων. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στην περιοχή Bismayah της Βαγδάτης, ενώ η κατασκευή θα διαρκέσει δώδεκα (12) μήνες και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Η μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο, θα αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο 9F.04 της General Electric και θα σχεδιαστεί με δυνατότητα μελλοντικής μετατροπής από ανοικτό σε συνδυασμένο κύκλο και περαιτέρω αύξησης τόσο του παραγόμενου φορτίου όσο και του σχετικού βαθμού απόδοσης.

Πρόκειται για την 3η ενεργειακή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που ανατίθεται στην ΑΒΑΞ στον ενεργειακό σταθμό της Bismayah και θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2025. Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων έργων της Φάσης 2 και 3 του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Bismayah του Ιράκ, καθώς και του εν εξελίξει έργου του Mintia Power Plant στη Ρουμανία, η ανάθεση της νέας μονάδας επισφραγίζει την ηγετική παρουσία του Ομίλου ΑΒΑΞ σε μεγάλα ενεργειακά έργα διεθνούς βεληνεκούς και ανανεώνει ακόμα μια φορά την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των ομίλων Mass Group Holding Ltd. και ΑΒΑΞ.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα