Δήμος Ιωαννιτών: «Όχι» στη τροποποίηση της μελέτης για τον μεγάλο δακτύλιο

Δεν εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης για το έργο του μεγάλου δακτυλίου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, μετά από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Αρλέτου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και μετά από διεξοδική συζήτηση που έγινε.

Η τροποποίηση της μελέτης προκλήθηκε μετά την ολοκλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου για επιπλέον γεωλογική έρευνα στην περιοχή, όπως προβλεπόταν στη μελέτη και την πράξη ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος». Από τις νέες γεωλογικές έρευνες αναδείχθηκε η ανάγκη επιπλέον εργασιών προκειμένου να συνεχιστεί το έργο, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Παρότι το Τεχνικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την τροποποίηση της μελέτης ο αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή να μην προχωρήσει στην έγκριση και να ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία η διερεύνηση όλων των πιθανών εναλλακτικών λύσεων που μπορεί να υπάρχουν.

«Οφείλουμε να εξαντλήσουμε και το τελευταίο περιθώριο εναλλακτικής λύσης. Δεν θέλουμε να βάλουμε το έργο σε κανέναν κίνδυνο. Πρέπει να το σώσουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος. Δεν καταλογίζουμε ευθύνες στο παρελθόν, ούτε υπηρεσιακές αλλά ούτε και πολιτικές. Επιδιώκουμε την καλύτερη λύση» τόνισε ο κ. Αρλέτος στην εισήγησή του η οποία υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Οικονομικής. Στο ίδιο διάστημα θα γίνουν συζητήσεις με την Διαχειριστική Αρχή ώστε να εξεταστούν τα περιθώρια για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου μέσα στο όριο της υπέρβασης του 15%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα