Ιωάννινα: Εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης για το Μεγάλο Δακτύλιο

Στην έγκριση της τροποποίησης της μελέτης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΚΟΜΒΟΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ – ΚΟΜΒΟΣ ΒΟΓΙΑΝΟΥ» ως προς την βελτίωση του υπεδάφους με χαλικοπασσάλους και κατασκευή τυπικού Επιχώματος προχώρησε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της η δημοτική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Όπως τονίζεται στην εισήγηση, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μέσω συμπληρωματικών γεωτεχνικών ερευνών, προέβη στο συμπέρασμα ότι «για το υπέδαφος της περιοχής του έργου προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ύπαρξης ρευστοποιήσιμων στρώσεων ‘μηδενικής’ πρακτικά συνοχής, και υψηλής συμπιεστότητας».

Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω ζητημάτων και προκειμένου να διασφαλιστεί η έντεχνη κατασκευή και βιώσιμη λύση για το έργο, προτείνεται η κατασκευή χαλικοπασσάλων και το επίχωμα να κατασκευαστεί με «συμβατικό τρόπο και υλικά», καθώς η κατασκευή «ειδικού» επιχώματος από υψηλής πυκνότητας διογκωμένη πολυστερίνη (EPS), που προβλέπονταν αρχικά στην μελέτη αφενός δεν προσφέρει περαιτέρω ασφάλεια στην κατασκευή  και αφετέρου – λόγω του υψηλού κινδύνου πλημμύρας της περιοχής – ελλοχεύει ο κίνδυνος πλεύσης της κατασκευής.

Στην τοποθέτησή του ο  πρόεδρος της Επιτροπής, Θωμάς Γιωτίτσας, τόνισε ότι η ίδια ακριβώς εισήγηση ήρθε και το 2022, αλλά δεν υιοθετήθηκε από την τότε δημοτική αρχή. «Φαίνεται ότι είναι μονόδρομος για να προχωρήσει το έργο, αν προκύψουν κι άλλα προβλήματα στο μέλλον εδώ είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Όλοι μας θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο», κατέληξε ο κ Γιωτίτσας.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα