Κορωπί: Ολοκλήρωση τοπικών συνδέσεων με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης

Επίσκεψη σε οδούς που εκτελούνται δωρεάν έργα εξωτερικών συνδέσεων οικιών με το εν λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2023 κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού πόλης Κορωπίου πραγματοποίησαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαος Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, το ποσοστό ολοκλήρωσης συνδέσεων οικιών και επιχειρήσεων αγγίζει το 95%. Οι ροές ακαθάρτων πλέον έχουν αυξηθεί και το μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί κανονικά.

Ως πολύ σημαντική θεωρείται η επιτυχημένη παρέμβαση που είχε κάνει ο Δήμαρχος Κρωπίας για την επιδότηση και των εσωτερικών συνδέσεων αποχέτευσης οικιών κάτι που νομοθετικά τακτοποιήθηκε ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. Περιβάλλοντος για την ενεργοποίηση της επιδότησης είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει περαιτέρω στην αύξηση των συνδέσεων αλλά και στην περαιτέρω οικονομική στήριξη ευάλωτων οικογενειών της πόλης. Συνεχίζονται επίσης, οι κατασκευές και δευτερευόντων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων (όπου δεν υπάρχουν αγωγοί) ενώ απομένουν και ορισμένες συνδέσεις σε οδικούς άξονες για να ολοκληρωθεί το σύνολο των συνδέσεων.

Ο δήμαρχος Κρωπίας ζήτησε από τους πολίτες συγνώμη και κατανόηση για την όχληση από την εκτέλεση των έργων ενώ επανέλαβε ότι όλοι οι δρόμοι θα αποκατασταθούν με τη σύναψη δανείου 5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί. Ενώ αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση οδοστρώματος της κεντρικής λεωφόρου που έγινε πριν το ΠΑΣΧΑ.

Ενημέρωσε τέλος, ότι πριν την έναρξη του έργου ασφαλτόστρωσης όλων των οδών που έχουν υποστεί βλάβες από τα έργα αποχέτευσης θα προηγηθούν άμεσα, έργα ΟΤΕ με οπτικές ίνες σε όλη την πόλη για να μην έχουμε πρακτικές «ράβε- ξήλωνε». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλα τα έργα γίνονται προγραμματισμένα, με σειρά. Αυτό θα καταδειχθεί και με το άλλο μεγάλο έργο της, ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου, που ξεκινάει».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα