ISLA BROWN CORINTHIA

Το νέο ξενοδοχείο-στολίδι του ομίλου Brown υπόσχεται μία αξέχαστη εμπερία, με τη βοήθεια των DBD Athens και Υδάτωρ

Ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος Brown πλέον προσφέρει άλλη μία επιλογή πολυτελούς διαμονής. Αυτή τη φορά κοντά στην Αθήνα. Το 5-άστερο “Isla Brown Corinthia”στους Αγίους Θεοδώρους άνοιξε επίσημα τις πύλες του στους επισκέπτες τον Ιούνιο του 2022 και φιλοδοξεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν την ηρεμία και την άνεση, με τις πολλαπλές δραστηριότητες. Με 166 δωμάτια και σουίτες, διαθέσιμα σε λιγότερο από μία ώρα οδήγηση από το κέντρο της Αθήνας ή το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι πειρασμός για αυτούς που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες στιγμές διακοπών, χωρίς να απομακρυνθούν από την πρωτεύουσα.

Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από τα χρώματα και την ιστορία της περιοχής, είναι συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει φαντασμαγορικές πισίνες τόσο στο επίπεδο της θάλασσας, όσο και στην ταράτσακαιstate-of-the-art σύστηματα κλιματισμού και ανακυκλοφορίας ζεστού νερού. Όπου όμως υπάρχει τρεχούμενο νερό, υπάρχει και άντληση. Και η υπεύθυνη για τη ριζική ανακαίνιση,εξειδικευμένη εταιρία DBD Athens, με την υποστήριξη της Υδάτωρ (επίσημου αντιπροσώπου του ομίλου Xylem στην Ελλάδα), φρόντισε για την επιλογή των κατάλληλων συστημάτων σε κάθε εφαρμογή.

«Την ποιότητα των αντλιών της XylemLowara τη γνωρίζω εδώ και δεκαετίες, από τις πρώτες μου εμπειρίες ως μηχανικός σε ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές στη Μέση Ανατολή» αναφέρει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς, MEP Project Manager της τεχνικής εταιρίας DBDAthens. «Οπότε δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη όσον αφορά στις αντλίες που θα χρησιμοποιούσαμε για έν τέτοιο ξενοδοχείο»

DBD Athens Construction

Αυτόνομη και ασφαλής διανομή νερού

Η κάλυψη των πολυσχιδών αναγκών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος βασίζεται στο να υπάρχει αξιόπιστη παροχή και διανομή νερού. Την απαιτούμενη αυτονομία εγγυάται μία κεντρική δεξαμενή μέσω ενός τετράδυμου πιεστικού συγκροτήματος με αντλίες ισχύος4kW, οι οποίεςαναλαμβάνουν την προώθηση του νερού οπουδήποτε αυτό χρειάζεται.Οι κινητήρες των αντλιών είναι ενεργειακής κλάσης ΙE3 και, καθώς οδηγούνται από inverterτύπου Hydrovar, εγγυώνται συνολική απόδοση επιπέδου IES2, την υψηλότερη στη σχετικήκατηγορία.

Επιπλέον, για την άρδευση των κήπων και λοιπών πράσινων περιβάλλοντων χώρων του ξενοδοχείου χρησιμοποιείταιένα δίδυμο πιεστικό συγκρότημα, με αντλίεςστα 1,5kWκαι inverter τύπου Smart της XylemLowara, με κινητήρες ακόμα υψηλότερης ενεργειακής κλάσης ΙΕ5 και συνολική απόδοσης επίσης κατηγορίας IES2.

Όσον αφορά στην πυροπροστασία, επιλέχθηκαν πάλι δύο αντλίες της XylemLowara των 30kW για το ηλεκτροκίνητο τμήμα (αποδίδοντας 60 m3/hrστα 8,5 bar), 41kW για το εφεδρικό diesel τμήμα και μία αντλία “jockey” ισχύος 1,5kW (2 m3/hr στα 9,5 bar). Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η κατασκευή του συστήματος πυρόσβεσης ακολουθούν αυστηρά το ευρωπαϊκό πρότυπο EN12845, ώστε οι επισκέπτες του “IslaBrownCorinthia” να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, όσο απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

DBD Athens Construction

Εξοικονόμηση ενέργειας σε ψύξη, θέρμανση και κλιματισμό

Όσον αφορά στις ανάγκες ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού, έχει δοθεί έμφαση στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Το πρωτεύον σύστημα που εξυπηρετούν 4 αντλίες XylemLowara σταθερών στροφών (2 για το κύκλωμα ζεστού νερού και 2 για το κύκλωμα του κρύου), συμπληρώνει ένα δευτερεύον σύστημαμε 5αντλίες,ίδιου τύπου, των 7,5kW (2 για τα θερμά και 3 για τα ψυχρά νερά), οι οποίες οδηγούνται από ρυθμιστές στροφών τύπου Hydrovar (inverter).

Οι ηλεκτρονικές αυτές συσκευές (Hydrovar) ενσωματώνονται στο πίσω μέρος των αντλιών, πάνω στα καπάκια των φτερωτών των κινητήρων, και ρυθμίζουν αυτόματα την παροχή κάθε αντλίας, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες για ψύξη ή θέρμανση. Έτσι, και οι επισκέπτες έχουν τις ανέσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει, αλλά δε σπαταλάται και ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη λειτουργίας του “IslaBrownCorinthia” και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Επιπρόσθετα, για την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού έχουν επιλεχθεί οι κυκλοφορητές LowaraEcocircXLμε τον καλύτερο βαθμό απόδοσης της αγοράς (ενεργειακός δείκτης ΕΕΙ: 0,16), συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην «πράσινη» λειτουργία του ξενοδοχείου.

«Είμαστε τυχεροί που αντιπροσωπεύουμε τον όμιλο της Xylem, με μεγάλη ποικιλία σε πρωτοποριακές λύσεις για τις εφαρμογές νερού. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής αντλητικών συστημάτων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών μας, σε επίπεδο παροχής, χώρου εγκατάστασης, ειδικών υλικών κατασκευής και κατανάλωσης ενέργειας», τονίζει ο κ. Γιώργος Κοζής, υπεύθυνος μηχανικός τουτμήματος Κτιριακών Εφαρμογών της ΥΔΑΤΩΡ.

DBD Athens Construction

Αξιόπιστη διαχείριση λυμάτων και ομβρίων

Όπως είναι λογικό, η διαχείριση των λυμάτων και των ομβρίων υδάτων σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι ευαίσθητο θέμα. Οποιαδήποτε δυσοσμία ή υπερχείλιση θα μπορούσε να δράσει αρνητικά για τη φήμη του ξενοδοχείου. Για την εξασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας του συστήματος περισυλλογής και απομάκρυνσης λοιπόν, επιλέχθηκαν κλειστά συστήματα της Xylem Lowara, όπου όλα τα λειτουργικά τμήματα και οι συνδέσεις περιλαμβάνονται σε compact, αυτόματους σταθμούς ανύψωσης λυμάτων.

Οι σταθμοί ανύψωσης που βρίσκονται στην είσοδο παραλαβής τροφίμων, στο κεντρικό αντλιοστάσιο και κάτω από το διάδρομοτης κουζίναςείναι προκατασκευασμένοι από PE, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά standards EN12050-1&2. Κάθε ένας από αυτούς τους σταθμούς τύπου DoubleboxPlusπεριλαμβάνει ένα ζευγάρι αντλιών ισχύος 0,75-1,5kW, με πέλματα επικάθησης και οδηγούς για εύκολη εξαγωγή των αντλιών, καθώς και σετ φλοτεροδιακοπτών λυμάτων. Η λειτουργίατουςελέγχεται από κατάλληλους ηλεκτρικούς πίνακες.

Στη συνέχεια, τα λύματασυγκεντρώνονται σε 3 μεγάλα προκατασκευασμένα αντλιοστάσια τύπου TOP του οίκου Xylem Flygt, όπου κάθε ένα περιλαμβάνει δίδυμο αντλιών σειράς MP, ισχύος 7,4kW έκαστη, και μέσω αυτών προωθούνται στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.Με την επιλογή αυτών των λύσεων λοιπόν, υπάρχει τόσο εξοικονόμηση χώρου, όσο και ασφαλής απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ρευστών.

DBD Athens Construction

Συμπεράσματα από τη συνεργασία

Το αποτέλεσμα της ριζική ανακαίνισης του “IslaBrownCorinthia” έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους επισκέπτες, ενώ αντίστοιχες είναι και οι εντυπώσεις από τη συνεργασία των δύο εταιριών.

«Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων, αυτό που μέτρησε ακόμα περισσότερο στην εξαιρετική συνεργασία μας με την Υδάτωρ, είναι η βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών της που μας βοήθησε να επιλέξουμε τις πλέον λειτουργικές λύσεις. Επίσης, υποδειγματική ήταν και η εξυπηρέτηση κατά την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων»καταλήγει ο κ. Ευστάθιος Πλατανιάς.

Η πρόσφατη ανακαίνιση του πολυτελούς ξενοδοχείου, είναι μία μόνο από τις επιτυχείς συνεργασίες των τελευταίων ετών, μεταξύ των Brown –DBDAthens – Υδάτωρ. Και δεδομένων των αποτελεσμάτων, προμηνύονται και άλλες για το μέλλον.

Αν σχεδιάζετε κάποια επένδυση στο χώρο των ξενοδοχείων ή στην ανάπλαση εξωτερικών χώρων, η εμπειρία της εξειδικευμένης εταιρίας DBD Athens(www.dbd.gr )  θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη.

Και για οποιαδήποτε ανάγκη σχετικά με τη βέλτιση διαχείριση εφαρμογών νερού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ(www.idator.gr).

Πηγή φωτογραφιών:DBD Athens Construction

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα