Πώς οι εταιρίες DBD Athens και Υδάτωρ βοήθησαν στην αναγέννηση του ιστορικού «La Mirage»

Την άνοιξη του 2022, και μετά από απραξία 14 ετών, το ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Ομονοίας “La Mirage” άνοιξε ξανά τις πόρτες του. Υπό την ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού ομίλου “Brown” και με την ονομασία “Lighthouse Athens” αποτελεί πλέον μία πολυτελή επιλογή διαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

\Την αναγέννηση του παλιού και παροπλισμένου ξενοδοχείου ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία DBD Athens, η οποία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοποριακών έργων ξενοδοχείων, ανάπλασης εξωτερικών χώρων και ανέγερσης οικιστικών κτηρίων. Πέρα όμως από την urban αισθητική και τις ανέσεις που κατάφερε να προσφέρει στους ταξιδιώτες, με σύμμαχο την εταιρία ΥΔΑΤΩΡ ενσωμάτωσε στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο αξιόπιστες, λειτουργικές και «πράσινες» ενεργειακά λύσεις.

«Με την εταιρία ΥΔΑΤΩΡ συνεργαζόμαστε χρόνια. Προφανώς, σε κάθε έργο εξετάζουμε όλες τις αξιόλογες περιπτώσεις προμηθευτών. Ο συνδυασμός όμως εξαιρετικής ποιότητας αντλιών σε λογικές τιμές και η διαπιστωμένη διαθεσιμότητα για οποιουδήποτε είδους τεχνική υποστήριξη, έκαναν εύκολη την απόφασή μας για άλλη μια φορά» σημειώνει ο υπεύθυνος μηχανικός του τμήματος των ηλεκτρομηχανολογικών της τεχνικής εταιρίας DBD Athens, κ. Διονύσης Γεωργιάδης.

Εξοικονόμηση ενέργειας, με κάθε δυνατό τρόπο

Εξαιτίας της παλαιότητας του κτιρίου, κατά την ανακαίνιση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση, όπου αυτό ήταν δυνατόν. Για παράδειγμα, τις in-line αντλίες Xylem Lowara LNEE παροχής 20 m3/h του πρωτεύοντος κυκλώματος του λέβητα, πλαισιώνουν στο δευτερεύον κύκλωμα in-line κυκλοφορητές τύπου Xylem Lowara ECOCIRC XL, παροχής επίσης 20 m3/h. Οι ECOCIRC XL έχουν τον καλύτερο Ευρωπαϊκό

Ενεργειακό Δείκτη (EEI) της κατηγορίας τους και λειτουργούν με inverter για βέλτιστη ρύθμιση της παροχής, που καταλήγει σε ακόμα μικρότερη κατανάλωση. Επιπρόσθετα, συνοδεύονται από εξωτερικό θερμαντικό κέλυφος, που προστατεύει χρήστες και συντηρητές από τυχαία επαφή, ενώ μειώνει τις θερμικές απώλειες, όταν το καυτό νερό περνάει μέσα από το σώμα του κυκλοφορητή που – αν και ζεστό – έχει μόνιμα χαμηλότερη θερμοκρασία.

Ίδιου τύπου αντλία (Xylem Lowara ECOCIRC XL) χρησιμοποιείται και για την ανακυκλοφορία του νερού χρήσης. Η ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών μέσω του ενσωματωμένου inverter εγγυάται κι εδώ εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ το ανοξείδωτο σώμα της αντλίας εξασφαλίζει την καταλληλόλητα χρήσης για πόσιμο νερό.

«Τα στελέχη του ομίλου Brown μας έχουν εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία τους, ώστε τα ξενοδοχεία τους να έχουν το χαμηλότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Γι’ αυτό το λόγο, ζητήσαμε από τους συνεργάτες μας να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε προϊόντα με τις υψηλότερες ενεργειακές προδιαγραφές» συμπληρώνει ο κ. Διονύσης Γεωργιάδης.

Τέλος, για την παροχή του κρύου νερού χρήσης έχει εγκατασταθεί ένα πλήρες πιεστικό σύστημα αποτελούμενο από 3 πολυβάθμια συγκροτήματα αντλιών – ηλεκτροκινητήρων τύπου Xylem Lowara BBF3 HVL, παροχής 25 m3/h το καθένα. Αυτά δίνουν τη δυνατότητα για διατήρηση σταθερής πίεσης παρά τη μεταβαλλόμενη ζήτηση που μπορεί να υπάρχει, με συνέπεια την εξοικονόμηση ενέργειας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών.

Τα παραπάνω, καθώς και η προστασία από εν ξηρώ λειτουργία, επιτυγχάνονται με τα inverter τύπου Hydrovar, που είναι ενσωματωμένα εξωτερικά στο πάνω μέρος των αντλητικών συγκροτημάτων. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί ανοξείδωτοι συλλέκτες, δοχείο 150 λίτρων, αλλά και φλοτεροδιακόπτης, ως επιπλέον δικλείδα ασφαλείας από την εν ξηρώ λειτουργία.

Απροβλημάτιστη και οικονομική διαχείριση λυμάτων – ακαθάρτων

Η διαχείριση των λυμάτων και των όμβριων υδάτων ενός ξενοδοχείου είναι πάντα ένα ευαίσθητο θέμα. Κατά την καθημερινή λειτουργία θα πρέπει να περνά απαρατήρητη, ενώ ταυτόχρονα τα εγκατεστημένα συστήματα να είναι σε θέση να διαχειριστούν άμεσα και με επάρκεια κάθε δυσάρεστη κατάσταση.

Για την επίτευξη των επιθυμητών στόχων επιλέχθηκε ένας συνδυασμός εξειδικευμένων, δίδυμων υποβρύχιων αντλιών του ομίλου Xylem, παροχής από 10 – 54 m3/h και κατάλληλες για μανομετρικά από 8 – 20 m ύψους στάθμης. Ανάλογα με την επιθυμητή λειτουργία, επιλέχθηκαν να είναι μη εμφρασσόμενου τύπου ή με πτερωτή VORTEX (οίκος Lowara), ή με κοπτήρες (οίκος Flygt). Να σημειωθεί επίσης, ότι τα παραπάνω αντλητικά συγκροτήματα παραδόθηκαν πλήρη, με τους ενδεδειγμένους πίνακες αυτοματισμού και φλοτεροδιακόπτες, ενώ διαθέτουν και συστήματα εύκολης καθέλκυσης – ανέλκυσης των αντλιών.

«Στόχος μας είναι να προστατεύουμε τους πελάτες μας, προσφέροντας τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις. Ειδικά στην απομάκρυνση των λυμάτων και των ακαθάρτων, όπου οποιαδήποτε δυσλειτουργία επηρεάζει αρνητικά

την εμπειρία των επισκεπτών και τη φήμη ενός ξενοδοχείου, προτείνουμε αποδεδειγμένα αξιόπιστες αντλίες, με τα κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά για κάθε εφαρμογή. Έτσι, οι πελάτες μας αποφεύγουν τις δυσάρεστες καταστάσεις, ενώ εξοικονομούν και χρήματα από τα μειωμένα κόστη επισκευών και συντήρησης», σημειώνει ο κ. Γιώργος Κοζής, προϊστάμενος μηχανικός του τμήματος Κτιριακών Εφαρμογών της ΥΔΑΤΩΡ.

Αξιόπιστη προστασία από πυρκαγιά

Τέλος, για τη φυσική προστασία των επισκεπτών και του ξενοδοχείου εγκαταστάθηκε πυροσβεστικό συγκρότημα δύο αντλιών (1 ηλεκτροκίνητη & 1 πετρελαιοκίνητη), παροχής 82 m3/h και μανομετρικού 95 m ύψους στάθμης & μιας jockey 5 m3/h και μανομετρικού 100 m ύψους στάθμης. Το σύστημα παραδόθηκε πλήρες (με συλλέκτες αναρρόφησης και κατάθλιψης, βάνες, ανεπίστροφα, πιεζοστάτες, μανόμετρα, προστασία ξηράς λειτουργίας, πιεστικό δοχείο 500 λίτρων).

Αποτελέσματα συνεργασίας

Έχοντας περάσει πάνω από μισός χρόνος από την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του “Lighthouse Athens”, τα συμπεράσματα είναι ενδεικτικά μιας επωφελούς συνεργασίας.

«’Έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα από όλες τις απόψεις. Ο όμιλος Brown έμεινε ευχαριστημένος από την αναμόρφωση του ξενοδοχείου, κι εμείς αισθανόμαστε ασφαλείς τόσο για την ποιότητα των προϊόντων που εγκαταστήσαμε και της δουλειάς μας, όσο και για την υποστήριξη που ξέρουμε ότι θα έχουμε από την Υδάτωρ, αν προκύψει κάποια ανάγκη» συμπεραίνει ο κ. Διονύσης Γεωργιάδης.

Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική εταιρία DBD Athens θα μπορέσετε να βρείτε στον εταιρικό ιστότοπο www.dbd.gr.

Αντίστοιχα, αν χρειάζεστε υποστήριξη σε οποιαδήποτε εφαρμογή νερού, οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρίας ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ (www.idator.gr) θα μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν στη λύση που χρειάζεστε.

Πηγή: DBD Athens

Επιχειρηματικές ειδήσεις μ΄ένα κλικ στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα