208 έργα αγροτικών υποδομών άνω των 114 εκ.€

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΔ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ο Δημήτρης ΟδΠαπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσιάζει στο  Εργοληπτικόν Βήμα Νο_131 πώς το Υπουργείο μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 επιδιώκει να αλλάξει μεσοπρόθεσμα τον χάρτη των αγροτικών υποδομών της χώρας, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες προκλήσεις της βιώσιμης, πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης.

Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Χώρας μας, και κατ΄επέκταση η πρόοδος και η ευημερία των αγροτικών μας περιοχών,είναι διαχρονικά αδιάρρηκτα συνυφασμένη με τις δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως τα έργα αγροτικής οδοποιίας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας κυρίως σε ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές.

Τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία, στα Δάση αλλά και συνολικά σε βασικές υποδομές των αγροτικών μας περιοχών, συνιστούν στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη βάση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχουμε εκπονήσει και ο οποίος υποστηρίζεται από σημαντικούς συγχρηματοδοτούμενους από την Ε.Ε. πόρους, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα στο τομέα της αγροτικής οδοποιίας, μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 με την πρόσφατη προκήρυξη του σχετικού μέτρουM4.3.4, εντάξαμε έργα συνολικής δημόσιας δαπάνης άνω των 114 εκ. €

Μέσα από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό για τις υποδομές στον πρωτογενή τομέα και τις αγροτικές μας περιοχές επιδιώκουμε να αλλάξουμε μεσοπρόθεσμα τον χάρτη των αγροτικών υποδομών της Χώρας, ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες προκλήσεις της βιώσιμης, πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης. Προκλήσεις που υπαγορεύονται από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, οικονομικές και επιδημιολογικές, που σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις του πρόσφατου πολέμου στην Ουκρανία, έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα στο επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργώντας νέες δυνατότητες και προοπτικές στον τομέα των υποδομών και των κατασκευών.

Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση και υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα προσδώσει νέα επενδυτική δυναμική στις υποδομές και τον κατασκευαστικό κλάδο, ένα μοντέλο βασιζόμενο στην αειφόρο διαχείριση των πόρων, στον οικολογικό σχεδιασμό και κατασκευή έργων υποδομής, στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην κυκλική οικονομία και την ενεργειακή αποδοτικότητα,στην διασύνδεση της έρευνας και της εκπαίδευσης με τις σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές, στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, στην ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, κλπ.

Δείτε παρακάτω και άλλα έργα 

Δείτε παρακάτω και άλλα έργα 

Δείτε παρακάτω και άλλα έργα 

Δείτε παρακάτω και άλλα έργα 

Δείτε παρακάτω και άλλα έργα 

Δείτε παρακάτω και άλλα έργα 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ_ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ_4.3.4_ΤΕΛΙΚΟΣ_

πηγή: Εργοληπτικόν Βήμα Νο_131 της ΠΕΣΕΔΕ

Αυτά και άλλα πολλά άκρως ενδιαφέροντα στο περιοδικό της ΠΕΣΕΔΕ που κυκλοφορεί – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ! Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα