ΟΣΕΤΕΕ: Κάλεσμα σε Συνέντευξη Τύπου με φόντο την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Η ΟΣΕΤΕΕ χαιρετίζει την παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία ως μια ημέρα υπενθύμισης και ανάδειξης της σπουδαιότητας και της σημασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

«Φέτος η Ημέρα αφιερώνεται στην έννοια της ΥΑΕ ως Θεμελιώδους Ανθρώπινου Δικαιώματος όπως υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας το 2022. Παρά την εξελισσόμενη τραγωδία των εργατικών ατυχημάτων στην χώρα μας, δεν έχει αξιολογηθεί σε εθνικό επίπεδο το βάρος της κατάστασης στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δράσουμε όλοι, άμεσα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εφαρμογή μέτρων και πολιτικών κοστίζει ζωές. Τιμούμε την μνήμη όσων έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας ή από επαγγελματική ασθένεια. Το έτος 2022 έχασαν την ζωή τους στη  χώρα μας, 104 εργαζόμενοι  σε μία ραγδαίως κλιμακούμενη κατάσταση,  ενώ διανύουμε το 2023 καταγράφοντας άλλους 57 νεκρούς από την αρχή του έτους έως σήμερα (στοιχεία ανεξάρτητης έρευνας ΟΣΕΤΕΕ). Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών στους χώρους εργασίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΣΕΤΕΕ σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου  με θέματα:

-Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία

-Ημέρα Μνήμης των Ανθρώπων που χάσαμ

-Η ΥΑΕ ως Θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα

-Η κατάσταση στην χώρα μας

-Οι προτάσεις των Συνδικάτων

Το θέμα θα παρουσιάσει ο  Ανδρέας Στοϊμενίδης, Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία (EU OSHA) και Γραμματέας ΥΑΕ ΓΣΕΕ. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στις 11.00 π.μ. στο ΤΜΕΔΕ επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 3-5, Πλ. Κλαυθμώνος, στον 6ο όροφο. «Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας, λόγω των κανόνων λειτουργίας της αίθουσας Συνέντευξης Τύπου . Δηλώσεις συμμετοχής στο: info@osetee.gr και στο 2108838203» καταλήγει η ανακοίνωση.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα