Επιμορφωτική εσπερίδα για το Δίκαιο των Δημοσίων Συμβάσεων μετά τον ν. 4412/2016

πηγή: Εργοληπτικόν βήμα Νο_115 της ΠΕΣΕΔΕ

H Ένωση μελών του Ν.Σ.Κ. σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), τον Σύλλογο Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ.) και το περιοδικό Εργοληπτικό Βήμα διοργάνωσε στις 10-5-2019, στη Θεσσαλονίκη, επιμορφωτική εσπερίδα για το Δίκαιο των Δημοσίων Συμβάσεων μετά τον ν. 4412/2016 στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Ομιλητές στην ανωτέρω επιμορφωτική εσπερίδα ήταν οι κ.κ. Χρήστος Μητκίδης, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, με θέμα «Κρίσιμα ζητήματα ανάθεσης και εκτέλεσης των συμβάσεων δημοσίων έργων”, Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, τέως Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τακτικός μέλος της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., με θέμα «Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., Δημήτριος Μήτρου, μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΜ και σύνδεσμος της Δ.Ε. με τη μόνιμη επιτροπή επαγγελματικών θεμάτων με θέμα «Προβληματισμοί ως προς την έννοια των ασυνήθιστα χαμηλών προσφορών» και Αναστάσιος Γακίδης, Νομικός Σύμβουλος ΠΕΣΕΔΕ, με θέμα «Διοικητική επίλυση διαφορών κατά την εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων».

Η ανωτέρω εκδήλωση διήρκεσε τρεις ώρες και συμμετείχαν σ’ αυτήν μέλη του κυρίου προσωπικού του Ν.Σ.Κ., δικηγόροι,πολιτικοί μηχανικοί, αγρονόμοι τοπογράφοι, αλλά και υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων του Νομού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαιρετισμούς προς τους συμμετέχοντες απηύθυναν για την Ένωση μελών Ν.Σ.Κ. η αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Αθανασία Μήτρου και για την ΠΕΣΕΔΕ ο Πρόεδρος αυτής κ. Γιώργος Γάγαλης. Εν συνεχεία, αφού προηγήθηκε μία συνοπτική αναφορά στο ν. 4412/2016 ως προς τους στόχους της νομοθέτησης του και τις καινοτομίες που εισάγονται στο δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων, οι ομιλητές παρουσίασαν τις ομιλίες τους και στο τέλος έγινε διάλογος με τους ακροατές στο πλαίσιο ερωτήσεων.
Όλοι οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για την εκδήλωση και την επιθυμία τους να επαναληφθεί το εγχείρημα με άλλο θέμα κοινού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα