Αίτημα αναστολής λειτουργίας όλων των εργοληπτικών επιχειρήσεων λόγω της υγειονομικής κρίσης κατέθεσε η ΠΕΣΕΔΕ

πηγή: ΠΕΣΕΔΕ

Να ληφθεί κεντρική απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων, προτείνει στην Κυβέρνηση η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων με έγγραφό της προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιώαννη Βρούτση.

Πρόκειται για τη 2η σχετική επιστολή της ΠΕΣΕΔΕ, σε συνέχεια προηγούμενης έγγραφης διατύπωσης του ιδίου αιτήματος, στις 17 Μαρτίου, επί της οποίας δεν υπήρξε η προσδοκώμενη αντίδραση από την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση της ΠΕΣΕΔΕ επισημαίνει: «Σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των μελών μας – εργοληπτικών επιχειρήσεων – όλης της Χώρας  για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων σε κάθε φύσεως τεχνικά έργα  και να επαναδιατυπώσουμε το αίτημά μας για  έκδοση υπουργικής εγκυκλίου για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των εργοληπτικών επιχειρήσεων καθώς και αποφάσεις  ειδικής μέριμνας για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς προσωρινής αναστολής  λειτουργίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων.»

Επικαλείται δε:

  • την εφαρμογή των νέων μέτρων για απαγόρευση κυκλοφορίας
  • την υπολειτουργία των Αναθετουσών Αρχών
  • την αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων – προμηθευτών μας
  • την απροθυμία του εργατοτεχνικού δυναμικού μας να προσέλθει στον τόπο εργασία τους και
  • την πρόσφατη ΠΝΠ (ΦΕΚ68/20.03.2020),

Και προσθέτει: «Η λειτουργία των εργοταξίων των εργοληπτικών επιχειρήσεων δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό, δεν θα είναι δυνατή η τήρηση των όρων των δημοσίων συμβάσεων από μεριάς των Αναδόχων και τέλος, αλλά πιο σημαντικό, οι εργοληπτικές επιχειρήσεις φέρουν την ευθύνη για την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού τους, την οποία αδυνατούν να εξασφαλίσουν λόγω της  επιθετικότητας και της άμεσης μεταδοτικότητας του COVID-19 και  λόγω των συνθηκών εργασίας.

Θυμίζουμε, ότι η ΠΕΣΕΔΕ, ήδη από τις 13 Μαρτίου, με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έχει θέσει τα μέλη της στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, για την παροχή υπηρεσιών χωρίς εργολαβικό όφελος, σε οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη απαιτηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού, είτε σε επίπεδο μελέτης, είτε σε επίπεδο κατασκευής.-

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα