Ξεκινά η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη Σαμοθράκη

«Πράσινο φως» έλαβε το έργο της κατασκευής και λειτουργίας της «Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη Σαμοθράκη» στην εκτός σχεδίου περιοχή Ποταμιά, του Δ. Σαμοθράκης, της ΠΕ Έβρου, καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι.

Περιγραφή του έργου:

Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ) η οποία θα εξυπηρετεί το νησί της Σαμοθράκης και θα έχει συνολική δυναμικότητα 1435 τόνων ανά έτος. Η μονάδα θα διαχειρίζεται σύμμεικτα απόβλητα, προδιαλεγμένα οργανικά, ανακυκλώσιμα και πράσινα απόβλητα.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων θα έχει δυναμικότητα 700 tn/έτος περίπου (σύμμεικτα απόβλητα), η Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένων Οργανικών (ΠΟ) θα έχει δυναμικότητα 215 tn/έτος ΠΟΑ και 70 tn/έτος πράσινα απόβλητα, η Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένων Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΠΑΥ) 450 tn έτος. Η ετήσια δυναμικότητα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων εκτιμάται σε 625 tn/έτος περίπου.

Στην εν λόγω έκταση θα κατασκευαστούν μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και όλες οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις. Η επιφάνεια του γηπέδου εγκατάστασης της μονάδας είναι 20697 τμ, βρίσκεται βορειοδυτικά του υψώματος «Τουρλί» στην εκτός σχεδίου περιοχή Ποταμιά της Σαμοθράκης και αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα (κλίμακας 1:500 από «Αύγουστος 2021» υπογεγραμμένο από την «Ι. Φραντζής και Συνεργάτες ΕΠΕ» το οποίο θεωρήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα