Συμβασιοποιήθηκε το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στο Κιλκίς

Υπεγράφη μεταξύ του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ανέστη Πογέλη και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας ‘’Τεχνικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.’’ Ιωσήφ Δαδάτση εργολαβική σύμβαση ύψους 1.382.267,69€ του έργου ‘’Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου’’.

Η ανάδοχος εταιρία αναλαμβάνει να υλοποιήσει εργασίες ανάπλασης στο παραδοσιακό ιστορικό κέντρο της πόλης του Κιλκίς, οι οποίες θα αναζωογονήσουν τον αστικό ιστό και θα του προσδώσουν μια νέα οπτική, ελκυστική και αισθητικά προσεγμένη, εκσυγχρονίζοντας τις συγκεντρωμένες στο κέντρο διοικητικές, οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες, παράλληλα με την εικόνα της τοπικής αγοράς.

Με διαρθρωθείσα περιοχή παρέμβασης το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του Κιλκίς, ήτοι τις οδούς 21ης Ιουνίου, Ελ. Βενιζέλου, Θεσσαλονίκης και Τσιρογιάννη, θα κατασκευαστούν πλακοστρώσεις πεζοδρομίων με πλάκες και λωρίδες γρανίτη, ενώ προβλέπονται φυτεύσεις καλλωπιστικών θάμνων, τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, οδεύσεων τυφλών και διαβάσεων πεζών, έξυπνες διαβάσεις καθώς και η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (φωτιστικά σώματα, κολωνάκια, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων).

Οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων θα ξεκινήσουν άμεσα, με προτεραιοποίηση στον οδικό κορμό Γ. Καπέτα από οδό Τσιρογιάννη μέχρι την 21 ης Ιουνίου, Βενιζέλου από 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημοτικό Πάρκο – Κήπο και επί της οδού Λέκκα από 21 ης Ιουνίου μέχρι Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθούν με τις σχεδιασθείσες παρεμβάσεις επί της 21ης Ιουνίου από την οδό Σόλωνος μέχρι την Τσιρογιάννη.

Στην περιοχή παρέμβασης για όλο αυτό το διάστημα έχουν προγραμματιστεί εργασίες σύνδεσης του φυσικού αερίου, υπογείωσης, αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και εργασίες ανάπλασης του Open Mall.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα