Προσεχώς… τεχνική έκθεση για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται σύντομα η τεχνική έκθεση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας, την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου -προκειμένου να γνωμοδοτήσει επ’ αυτής το Περιφερειακό Συμβούλιο – έχει αναθέσει στον Δημήτρη Κουτσογιάννη, καθηγητή Υδρολογίας και Ανάλυσης Συστημάτων Υδραυλικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη στην οποία έγινε τη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, του πιο πάνω καθηγητή του ΕΜΠ, άλλων επιστημόνων καθώς και εξειδικευμένων υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, γνωστοποιήθηκε ότι η εν λόγω έκθεση θα παραδοθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και θα παρουσιαστεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αμέσως μετά, θα προωθηθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προκειμένου το σώμα να γνωμοδοτήσει επί της ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας με βάση την πιο πάνω επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Μαλτέζος έχει αποστείλει προς το εν λόγω υπουργείο επιστολή με την οποία -αφού αναφέρει την πρόσφατη σχετική απόφαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου- αιτείται την αναβολή έκδοσης ΑΕΠΟ από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μέχρι την γνωμοδότηση του Σώματος.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Περιφέρεια  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα