petralona-polikatikia

Share

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (30/6) στα Πετράλωνα, όταν τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην οδό Αλκμήνης 22, κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούνταν σε γειτονικό κτήριο.

Όπως μεταδίδει το energodromio όλοι οι ένοικοι είναι σώοι, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής συνεχίζονται στα συντρίμμια προκειμένου να αποκλειστεί οριστικά το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκλωβισμένων.

(upd) Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, όλοι οι ένοικοι είναι σώοι, ενώ η φοιτήτρια που αρχικά αναζητούνταν διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια, προκειμένου να αποκλειστεί οριστικά το ενδεχόμενο να βρίσκεται εγκλωβισμένο οποιοδήποτε άλλο άτομο στο κτήριο τη στιγμή της κατάρρευσης.

Την ίδια ώρα, με εντολή εισαγγελέα οι πέντε προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των ατόμων που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη βρίσκονται ο ιδιοκτήτης, ο εργολάβος και ο μηχανικός της γειτονικής οικοδομής, όπου εκτελούνταν οι εργασίες. Παράλληλα, διερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η κατάρρευση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής στη διπλανή οικοδομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ