ΠΕΣΕΔΕ: Συμπερίληψη του «ΕΣΒΥΚ» στους Θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης του Εργοληπτικού κόσμου

Επιστολή απέστειλε στις 11 Αυγούστου η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: « Συμπερίληψη του «ΕΣΒΥΚ» στους Θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης του Εργοληπτικού κόσμου».

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Μαρία Τσιομπάνου και ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Δερμετζόγλου, αναφέρονται τα εξής:

«Περιήλθε σε γνώση μας, από το δημοσιευμένο Δελτίο Τύπου του υπουργείου σας, ότι ο «ΕΣΒΥΚ» συμπεριλήφθηκε στους φορείς με τους οποίους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πραγματοποίησε τον πρώτο κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους του κλάδου των Υποδομών.

Αποτελεί μεγάλη έκπληξη για μας η διαπίστωση ότι, το αυτοαποκαλούμενο Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών (Ε.Σ.Β.Υ.Κ.) θεωρήθηκε θεσμικός εκπρόσωπος του εργοληπτικού κόσμου. Το ΕΣΒΥΚ αποτελεί μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, φέρει αυθαίρετα το βαρύγδουπο τίτλο του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών, δεν είναι σύμβουλος της Πολιτείας όπως το ΤΕΕ, δεν είναι θεσμικός εκπρόσωπος των εργοληπτικών επιχειρήσεων καθώς δεν αποτελεί αναγνωρισμένη Επαγγελματική Οργάνωση, απλώς αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος.

Για όλους αυτούς τους λόγους εκτιμούμε ότι η συμμετοχή του ΕΣΒΥΚ σε παρόμοιες θεσμικές συναντήσεις δημιουργεί κακό προηγούμενο, «ανοίγει» τον δρόμο σε όποιον αυθαίρετα θεωρεί εαυτόν θεσμικό εκπρόσωπο και υποβιβάζει την δράση και την ιστορία των νόμιμων επαγγελματικών οργανώσεων. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

2023_08_11 190 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΣΕΔΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΣΒΥΚ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα