ΠΕΣΕΔΕ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ όλων των εργοληπτικών επιχειρήσεων της Χώρας λόγω της υγειονομικής κρίσης

πηγή: ΠΕΣΕΔΕ

Επιστολή της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ όλων των εργοληπτικών επιχειρήσεων της Χώρας λόγω της υγειονομικής κρίσης

Προς
Τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κο Κώστα Καραμανλή
Τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Κο Γεώργιο Καραγιάννη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμε κ. Γ. Γραμματέα

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σύσσωμος ο εργοληπτικός – τεχνικός κόσμος παρακολουθούμε τις σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες που καταβάλει η Χώρα μας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Με την παρούσα επιστολή, διατυπώνουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την απόφαση της Διοίκησης της ΠΕΣΕΔΕ σύμφωνα με την οποία προτείνει στα μέλη της την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατάθεση ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στις αρμόδιες Αναθέτουσες Αρχές, προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού COVID-19 που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι εργοληπτικές επιχειρήσεις όσο και οι Αναθέτουσες Αρχές ζητάμε την έκδοση υπουργικής εγκυκλίου για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των εργοληπτικών επιχειρήσεων και να λάβετε με αποφάσεις Σας ειδική μέριμνα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς προσωρινής αναστολής λειτουργίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα αυτόματη χρονική παράταση των δημοσίων συμβάσεων και άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων πιστοποιημένων λογαριασμών από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τέλος, θέλουμε να Σας ενημερώσουμε ότι ήδη η ΠΕΣΕΔΕ με επιστολή της από τις 13-03-2020, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, θέτει τα μέλη της στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για παροχή υπηρεσιών σε οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη, είτε σε επίπεδο μελέτης – υπηρεσίας είτε σε επίπεδο κατασκευής, απαιτηθεί τόσο σε δομές Υγείας όσο και σε οποιεσδήποτε άλλες υποδομές, χωρίς εργολαβικό όφελος.

Παραμένουμε στην διάθεσή Σας.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα