ΠΕΔΜΕΔΕ: ΤΕΕ και Εργοληπτικές Οργανώσεις στην Εταιρεία Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών

Επιστολή της ΠΕΔΜΕΔΕ προς τους αρμόδιους Υπουργούς με αίτημα τη συμμετοχή του ΤΕΕ και των Εργοληπτικών Οργανώσεων στην Εταιρεία Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών .

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Στο άρθρο 7 της ΚΥΑ που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 1703 Β/2022 και αφορά στη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία της εταιρείας «Εταιρεία Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών» (ΕΠΤΤΕΜ), αναφέρεται ότι «Στην εταιρεία μετέχουν το Δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών (ΕΣΒΥΚ).»

  • Όπως γνωρίζετε, το ΕΣΒΥΚ τυγχάνει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που δεν εκπροσωπεί τον Εργοληπτικό Κλάδο της Χώρας και δεν αποτελεί σύμβουλο της Πολιτείας. Δεν είναι αναγνωρισμένος Επαγγελματικός Φορέας και είναι απαράδεκτο να τον ορίζετε ως μέλος του Παρατηρητηρίου Τιμών, ενός θεσμού που χρόνια αναμένει ο Εργοληπτικός Κόσμος της Χώρας, μαζί με το Υπουργείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Πρέπει να αποκλείσετε το «μόρφωμα», που αυτοαποκαλείται «Εθνικό Συμβούλιο», διορθώνοντας έτσι μια ενέργεια που μάλλον πέρασε απαρατήρητη από του προκατόχους σας, πιστεύοντας πως δεν έγινε με σκοπό να υποβαθμίσει και παρακάμψει τους εκλεγμένους θεσμικούς Φορείς του Κλάδου. Η συγκεκριμένη ενέργεια με την απαξίωση των θεσμών που εκπροσωπούν τον Κατασκευαστικό Κλάδο, έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση, σύγχυση και αλγεινή εντύπωση στο χώρο των Δημοσίων Έργων.

Ζητούμε να αλλάξει άμεσα η σύνθεση του οργάνου με τη συμμετοχή, εκτός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και όλων των Εργοληπτικών Οργανώσεων, που εκπροσωπούν τον Κλάδο.»

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα