Π.Ε. Ηλείας: Κατασκευή ημιγέφυρας και αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης κατολίσθησης στο τμήμα της Επαρχιακής οδού μεταξύ των Τ.Κ Αρβανίτη – Χαριάς, το οποίο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος έργων που εκτελούνται στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Ηλείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας Νάνσυ Παναγιωτοπούλου όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και τους υπεύθυνους του έργου, για την πορεία και τις εργασίες που πρόκειται για εκτελεστούν για την αποκατάσταση της βατότητας.

Στο εν λόγω σημείο, εξαιτίας της εκτεταμένης κατολίσθησης που σημειώθηκε στην έξοδο του οικισμού προς Χαριά, μετά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων παρελθόντων ετών, κρίθηκε αναγκαία η κατασκευή ημιγέφυρας, για τη «διάσωση» του οδικού δικτύου. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σ’ αυτό το στάδιο αφορούν στην κατασκευή των πασσαλοσυστοιχιών, πάνω στις οποίες θα εδράζεται το κατάστρωμα της γέφυρας, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανό αντίστοιχο κατολισθητικό φαινόμενο στο ίδιο σημείο.  Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την αποκατάσταση των πρανών, καθώς επίσης αποστραγγιστικό έργο, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατακόρυφη σήμανση και διαγράμμιση κ.α.

Με την ολοκλήρωση του έργου – όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος – αφενός επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλάνιζε τις τοπικές κοινωνίες επί χρόνια, και αφετέρου προστατεύονται οι περιουσίες των κατοίκων, καθώς κατά μήκος του δρόμου και ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν αρκετές κατοικίες. «Με αυτό το έργο, όπως και με αντίστοιχα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα που πρόκειται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα, βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και την οδική ασφάλεια συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων αρκετών Τ.Κ που κάνουν χρήση του εν λόγω δρόμου», καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα