Ο «Αναπτυξιακός Χάρτης» της Κρήτης μέχρι και το 2030 – 486 έργα

Στην ευρεία σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς απ’ όλη την Κρήτη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/01/2023 στην Λότζια [Δημαρχείο] του Ηρακλείου, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ., κ. Θοδωρής Νίνος.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε ο «Αναπτυξιακός Χάρτης» της Κρήτης μέχρι και το 2030, ενώ τέθηκαν προς συζήτηση, σε θεματικές ενότητες, με τις τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης που παρίσταντο, όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Κρήτη, των επόμενων δεκαετιών.

Συνολικά, όπως έγινε γνωστό, μέχρι το 2030, θα υλοποιηθούν 486 έργα, με κυρίαρχα, αυτό του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης καθώς και του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, εμφανίζουν τα μεγάλα οδικά – συγκοινωνιακά έργα – συμπεριλαμβανομένου του νέου Β.Ο.Α.Κ. – καθώς και τα σημαντικά υδραυλικά έργα, στρατηγικού ενδιαφέροντος για ολόκληρο το νησί, τα οποία έχουν δρομολογηθεί να γίνουν τα επόμενα χρόνια και ο «ρόλος» του Ο.Α.Κ. στην υλοποίηση τους, θα είναι σημαντικός.

Στην σύσκεψη που συντόνισε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος, από πλευράς κυβέρνησης, παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης , ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, και οι Υφυπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή και κ. Άγγελος Συρίγος και Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Διεξήχθη μια εξόχως σημαντική συνάντηση, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι παριστάμενοι υπουργοί, έδωσαν το «στίγμα» του μεγάλου «Αναπτυξιακού Χάρτη» του νησιού, για τα επόμενα χρόνια, έως και το 2030. Ο «ρόλος» του Ο.Α.Κ. σε αυτό το εγχείρημα, θα είναι διευρυμένος καθώς η επόμενη ημέρα της Κρήτης, προδιαγράφεται έντονη, ενδιαφέρουσα μα κυρίως εξόχως «Αναπτυξιακή», από τη μια μέχρι και την άλλη άκρη του νησιού», ανέφερε σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδογιάννης, είχε βρεθεί στην αυτοψία που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, στο πρώτο εργοτάξιο του νέου Β.Ο.Α.Κ. το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη να «δουλεύεται», από τα συνεργεία του ανάδοχου εργολάβου, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα