Νίκος Ταχιάος: «Το Μετρό στα Εξάρχεια θα γίνει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Νίκος Ταχιάος.

Ο Υφυπουργός, με αφορμή την κλάδευση των δέντρων και τις αντιδράσεις για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια δήλωσε, ότι δεν μπορεί να γίνει Μετρό χωρίς να κοπούν ή να μεταφυτευθούν δέντρα, καθώς πρέπει αφενός να γίνει το όρυγμα και αφετέρου να υπάρχουν και εργοταξιακοί χώροι. Ωστόσο, όπως είπε, έχει συμφωνηθεί με τον Δήμο Αθηναίων να φυτευτούν 2.950 δέντρα, ως αντιστάθμισμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι το μετρό είναι ένα φιλολαϊκό μέσο, το οποίο σχεδιάστηκε το 2018 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη «διέσωσε», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «θα γίνει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί». Μάλιστα, τόνισε ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους σταθμούς, και τον σταθμό του Ευαγγελισμού και αυτόν των Εξαρχείων.

Κλείνοντας, ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκοντας την επίσπευση της παραχώρησής της, προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να υπογραφεί η σύμβαση και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους να έχει πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως και το Μετρό θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα