“Νερό από τον αέρα” …. ένα έργο “σταθμός”

Η Υδάτωρ, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση αειφόρων λύσεων στον κλάδο του Νερού, πραγματοποίησε το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των πρώτων Source Hydropanels, στο χώρο στάθμευσης Πανοράματος – Κινέτας του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού.

Στα πλαίσια του προγράμματος “Νερό από τον αέρα” της Ολυμπίας Οδού, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι πλήρως αυτόνομοι συλλέκτες νερού, που χρησιμοποιούν την υγρασία της ατμόσφαιρας και τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας, για να παράξουν κρυστάλλινο πόσιμο νερό!

Έτσι, χωρίς να απαιτείται καμία σύνδεση στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, το καινοτομικό αυτό προϊόν, μπορεί να προσφέρει έως και 10-12 λίτρα νερό ανά ημέρα.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την προσθήκη “ηλιακού” ψύκτη για παροχή δροσερού νερού, αποτελούν την ιδανική λύση για τους ταξιδιώτες του αυτοκινητόδρομου, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Source, αποτελεί ένα μόνο δείγμα του χαρτοφυλακίου της Υδάτωρ, η οποία γνωρίζοντας τις παγκόσμιες προκλήσεις για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, επιλέγει συνεργασίες με κατασκευαστές που υιοθετούν νέες, βιώσιμες πρακτικές και “έξυπνες” λύσεις, όπως το προϊόν Hydraloop. Αναγνωρισμένο με “Βραβείο Καινοτομίας”, αυτό το σύστημα ανακύκλωσης “γκρίζου” νερού για κάθε τύπο κτιρίου, χωρίς χρήση φίλτρων ή χημικών, επιτρέπει την ορθή επαναχρησιμοποίηση του νερού, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση και μειώνοντας το όποιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στόχος της Υδάτωρ είναι η παροχή ποιοτικών και τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών που σχετίζονται με το νερό. Με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη και την αειφορία, επενδύει σε ολοκληρωμένες λύσεις και τεχνολογικά συστήματα (όπως ΙοΤ, Analytics, Τεχνητή Νοημοσύνη), προκειμένου να προστατέψει το ύψιστο αγαθό μας: το Νερό.

Υπεύθυνοι Έργου Νερό από τον αέρα”

  • Ολυμπία Οδός: Γρηγόρης Χασάνης – Electromechanical and Tolling Systems Manager
  • Υδάτωρ Α.: Δέσποινα Αλωνιστιώτη – Business Development Building Services | Παναγιώτης Μπαλτάς – Υπεύθυνος Παραγωγής | Νίκος Ντουρούκης – Τεχνικός τμήματος παραγωγής
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα