Νέο Αθλητικό Κέντρο στις Στέρνες της Δ.Ε. Ακρωτηρίου

Τη σύμβαση για τη μελέτη ενός νέου, μεγάλου πολυχώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των Στερνών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου υπέγραψε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στο Γραφείο του, στο Δημαρχείο Χανίων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Μιχαηλάκης Στέλιος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στερνών, Δημήτρης Γιανναράκης, οι μελετητές του έργου καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η μελέτη που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα προβλέπει  την ανάπλαση και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου στις Στέρνες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος πολυχώρος αθλητισμού, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο τένις, χώρος Petanque, υπαίθριο στεγασμένο γυμναστήριο) και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του αθλητικού κέντρου (κερκίδες, κτιριακές εγκαταστάσεις, περιβάλλον χώρος με χώρους κίνησης στάσης και στάθμευσης).

Ο δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την υπογραφή της σύμβασης υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για ακόμα μια σημαντική επένδυση στο κομμάτι του αθλητισμού και μάλιστα στην περιαστική περιοχή της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που  βρίσκει το δρόμο της προς την υλοποίηση. Σήμερα, υπογράψαμε τη σύμβαση για τη μελέτη και πιστεύω ότι σύντομα, θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες σε άθληση της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο στις Στέρνες αλλά και του Ακρωτηρίου».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης η σημερινή υπογραφή «εμπίπτει στη συνολική πολιτική της δημοτικής αρχής, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιοκτησία των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε. Έτσι εκτός από τις Στέρνες, το πολύ μεγάλο έργο για το οποίο περιμένουμε από μέρα σε μέρα την έγκριση για τη δημοπράτησή του, είναι φυσικά το Ποδηλατοδρόμιο των Χανίων. Ένα έργο 8 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αναβαθμίσει καθοριστικά το επίπεδο των αθλητικών υποδομών».

Η τελική παράδοση της μελέτης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων επτά (7) μηνών από σήμερα.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα