Μετρό: Νέα γραμμή Θησείο – ΚΠΙΣΝ

Για τη δημοπράτηση του έργου μέσα στην επόμενη διετία για την κατασκευή της νέας διακλάδωσης του ΜΕΤΡΟ, που θα ξεκινάει από το Θησείο και θα φτάνει στην Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με 4 Σταθμούς, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Όπως σημείωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του το συγκεκριμένο έργο αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών, καθώς είναι σημαντική η σύνδεση των μέσων σταθερής τροχιάς με το ΚΠΙΣΝ που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά και λόγω της συμβατικής υποχρέωσης που είχε αναλάβει το Δημόσιο από το 2008 έναντι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και δεν είχε τηρηθεί μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ό,τι ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης, με την δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 , μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό του Θησείου, καθώς θα έχει μήκος περίπου 5χλμ και τους εξής τέσσερις Σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 450 εκατ. ευρώ, με κάλυψη της χρηματοδότησης για τα έργα του ΜΕΤΡΟ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την στήριξη της ΕΤΕΠ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση  στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα