Μελέτη για την οριοθέτηση της πεδινής κοίτης του ποταμού Γιόφυρου στη Κρήτη

Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την εκ νέου οριοθέτηση και διευθέτηση τμήματος της πεδινής κοίτης του ποταμού Γιόφυρου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 371.929 ευρώ και θα εκπονηθεί από στελέχη ένωσης οικονομικών φορέων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η προϊσταμένη τμήματος δομών περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου Άννα Ροβίθη, ο εκπρόσωπος των αναδόχων Μιχάλης Παρασκευόπουλος και το στέλεχος της υπηρεσίας Παρασκευή Σταμούλη.

Η μελέτη αφορά την εκ νέου οριοθέτηση με τα απαιτούμενα έργα διευθέτησης του πεδινού αστικοποιημένου τμήματος του ποταμού Γιόφυρου από την εκβολή του στη θάλασσα έως τη Χ. Θ. 3 + 500 ( 400 μ. στα ανάντη της συμβολής με το ρ. Χρυσοβαλάντου), καθώς και τ ις υποστηρικτικές μελέτες. Το εν λόγω τμήμα του ποταμού έχει μήκος περίπου 3 . 5 km και αποτελεί το πλέον κατάντη τμήμα έως την εκβολή του στη θάλασσα. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα εντός της Κοινότητας του 3ου δυτικού διαμερίσματος της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου. Η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών απορροής σε αυτό κρίνεται ως ήσσονος σημασίας καθώς  διέρχεται  στο μεγαλύτερο μέρος του από κατοικημένη- αστική ζώνη της πόλης του Ηρακλείου.

Η μελέτη περιλαμβάνει την  εκπόνηση των  κάτωθι κατηγοριών μελετών:

1. Υδραυλική μελέτη

2. Τοπογραφική μελέτη ( κατηγορία 16)

3. Γεωλογική Μελέτη ( κατηγορία 20)

4 . Γεωτεχνική Μελέτη ( κατηγορία 21)

5. Περιβαλλοντική Μελέτη ( κατηγορία 27)

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα