Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO δίνει ραντεβού με την αγορά 15 – 17 Οκτωβρίου 2021

Η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων ROTA ανακοινώνει τη διοργάνωση της επαγγελματικής έκθεσης για τον κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021. Η έκθεση «δίνει ραντεβού» με την αγορά και τους επαγγελματίες του κλάδου από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanEXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση του 2019, την οποία επισκέφθηκαν χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής και των κατασκευών, καταγράφεται ήδη ισχυρό ενδιαφέρον από την αγορά για την κορυφαία εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021.

Άλλωστε, ο κλάδος της οικοδομής, καταγράφει ισχυρές επιδόσεις που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2020, παρά την κρίση της πανδημίας και τα δύο lockdown. Παράλληλα, οι προοπτικές της αγοράς ενισχύονται από το νέο ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» το οποίο, αναμένεται να δημιουργήσει νέα ζήτηση για κατασκευαστικές – επισκευαστικές εργασίες.

Όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021 θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων για τους επαγγελματίες, όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο ArchitectsTalkbyArchsearch.gr, το Atelier Αρχιτεκτόνων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής αλλά και το OpenSpace 2021 με workshops και casestudies από καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εξειδικευμένων εκδηλώσεων , από φορείς και καταξιωμένους επαγγελματίες ,που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021, είναι το εξής:

 Atelier Αρχιτεκτόνων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΡΙΟΥ

Νέοι ρόλοι σε υφιστάμενα κελύφη. Μετασχηματίζοντας το κτιριακό απόθεμα.

Η ημερίδα έχει στόχο να μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους καθίσταται εφικτή η επανάχρηση των κτιριακών κελυφών στα σύγχρονα κέντρα πόλεων και τους βαθμούς δυσκολίας κατά την εξέλιξη των μελετών, των διαδικασιών αδειοδότησης και της κατασκευής.

 Architects Talk by Archisearch.gr

Το επιτυχημένο συνέδριο για το σύγχρονο design και την αρχιτεκτονική πραγματοποιείται στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO σε συνεργασία με το Archisearch.gr και τον Βασίλη Μπαρτζώκα.

Το συνέδριο διεξάγεται σε 2 ημέρες, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Οκτωβρίου και προσελκύει χιλιάδες αρχιτέκτονες / αρχιτεκτονικά γραφεία από όλη την Ελλάδα.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Exploring the unknown.

Η πρώτη ενότητα με θέμα Exploretheunknownθα παρουσιαστεί από αρχιτέκτονες κορυφαίων γραφείων της χώρας, οι οποίοι θα συζητήσουν για τις τάσεις της αρχιτεκτονικής που κυριαρχούν, στην πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε αλλά και για το αυξανόμενο ενδιαφέρον στις παραθεριστικές κατοικίες – villas.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  1. The Greek Marble
  2. The Green Building Revolution: The Aluminium case.

Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από 2 Sessions. Καταξιωμένοι αρχιτέκτονες θα συζητήσουν με κορυφαία στελέχη της αγοράς του μαρμάρου και του αλουμινίου, για τις εφαρμογές των υλικών αυτών στην αρχιτεκτονική.

 Open Space 2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15- ΣΑΒΒΑΤΟ 16 – ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Open Space αποτελείται από Workshops, casestudies, σταοποία θα παρουσιαστούν Λύσεις, Προϊόντα και Υλικά για υφιστάμενα και νέα κτίρια, από καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν θα αφορούν στην:

  • Θερμοπρόσοψη & Μόνωση
  • Σύστημα ΖΝΧ με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κ.α.

 Σημειώνεται ότι μεταξύ των εκθετών της προηγούμενης έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO περιλαμβάνονταν κορυφαίες και εξειδικευμένες επιχειρήσεις από τους κλάδους  δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, μόνωσης και στεγανοποίησης, κονιαμάτων – βελτιωτικών, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων– ψευδοροφών, δομικών υλικών, κουφωμάτων, μαρμάρων – γρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων, θέρμανσης, ηλεκτρολογικού υλικού και άλλων κλάδων της οικοδομικής δραστηριότητας.

Η επαγγελματική έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO κατάφερε ήδη να καταξιωθεί και να γίνει σημείο αναφοράςγια τον κλάδο των κατασκευών και της οικοδομής, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυναμικές προοπτικές της αγοράς. Ακόμη, αποτελεί ευκαιρία συνάντησης όλου του κλάδου της οικοδομής. Η αγορά του κατασκευαστικού κλάδου έχει απόλυτη ανάγκη να παρουσιάσει στους επαγγελματίες ό,τι νέο και καινοτόμο κυκλοφορεί.

Το 2021 η επιτυχία της έκθεσης αναμένεται να συνεχιστεί στο MetropolitanEXPO, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το μεγαλύτερο, πλέον σύγχρονο και ασφαλές εκθεσιακό κέντρο της χώρας, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση COVIDSHIELD από την TUVAUSTRIA.

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO  διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO ΑΕ από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΣΕΒ, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Εμπορικού Και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα