Η εξέλιξη των έργων για την ολοκλήρωση του Ιωνικού Κέντρου Νέας Ιωνίας από ψηλά (βίντεο)

Εικόνες από ψηλά μέσω της ομάδας perigon_perspective μας δείχνουν πως προχωρούν οι εργασίες αποπεράτωσης το Νέο Κέντρο Πολιτισμού.

Να υπενθυμίσουμε ό,τι η ΤΕΡΝΑ είναι ο ανάδοχος του σημαντικού κτιριακού έργου για το Ιωνικό Κέντρο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για ένα έργο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια (35 μήνες). Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2023 με ποσό 36,49 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Βίντεο – πηγή: perigon_perspective

Ιωνικό Κέντρο Νέας Ιωνίας: Εργασίες αποπεράτωσης στο Νέο Κέντρο Πολιτισμού 4K #construction #drone – YouTube

Σύμφωνα με το αντικείμενο της μελέτης-κατασκευής περιλαμβάνονται:

  • -Το νέο σχεδιασμό του Πολιτιστικού Κέντρου ως Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας. Το Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο αναπτύσσεται σε υπόγειους και υπέργειους χώρους., με συνολικό εμβαδόν χώρων περίπου 3.300 τ.μ. Το υποέργο έχει άμεση συσχέτιση με τα λοιπά υποέργα, δεδομένου ότι η εστία φιλοξενίας και συγκεντρώσεων είναι συμπληρωματική – υποστηρικτική δομή του συνεδριακού κέντρου, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που θα είναι σε ελεύθερη χρήση για τους πολίτες.
  • -Την αποπεράτωση της Εστίας Φιλοξενίας και συγκεντρώσεων (έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός), η οποία αποτελεί συμπληρωματικήδραστηριότητα του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου, με σκοπό να εξυπηρετήσει τη συμμετοχή και παρουσία των συνέδρων, ημεδαπών και αλλοδαπών στο χώρο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων- συνεδρίων.
  • -Την φύτευση και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βιοκλιματικά κριτήρια, φυσικά ή/και ανακυκλώσιμα υλικά κατά το δυνατόν. Θα επιδιωχθεί το συγκρότημα να λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλού βαθμού ασφαλείας, τόσο χάριν των χρηστών του, όσο και των εγκαταστάσεών του. Στη διαχείριση των απορριμμάτων θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογικά συστήματα σύμφωνα με τις αρχές της ανακύκλωσης, επίσης, όπου είναι δυνατόν θα χρησιμοποιηθούν δομικά υλικά φυσικά ή ανακυκλωμένα για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα