Έργα οδικής ασφάλειας 2.000.000 ευρώ ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Νότιο Πήλιο

Το οδικό κύκλωμα του Νοτίου Πηλίου συντηρεί και βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ που  ξεκινά άμεσα, μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας  και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας στο Πήλιο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των  35 εκατομμυρίων ευρώ, με εκτεταμένες συντηρήσεις, αποκαταστάσεις και δύσκολα τεχνικά έργα  όπως είναι η τοποθέτηση πασσαλοσυστοιχιών  για προστασία από κατολισθήσεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  

«Η νέα σύμβαση που υπογράψαμε οδηγεί στη βελτίωση  της οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών.  Με στρατηγική και σχέδιο, δημιουργούμε συνθήκες  οδικής ασφάλειας  για  κατοίκους και επισκέπτες, δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας. Τα έργα μας τονώνουν την πραγματική οικονομία, μας πάνε όλους μαζί μπροστά»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο έργο

 Στο οδικό κύκλωμα του Νοτίου Πηλίου προβλέπονται:

  • Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.
  • Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
  • Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
  • Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων.
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα