Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχείου Γρεβενών – Ξεκινά η Ανόρυξη Γεωτρήσεων

Σε εργοτάξιο αναμένεται να μετατραπεί από την ερχόμενη εβδομάδα ο αύλειος χώρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών καθώς από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και για δύο περίπου μήνες, θα πραγματοποιούνται στο σημείο εκτεταμένες εργασίες γεωτρήσεων γεωθερμίας.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες εργασίες σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη του εμβληματικού έργου “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχείου Γρεβενών” που «τρέχει» ο Δήμος Γρεβενών, συνολικού προϋπολογισμού 900.000€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, περιλαμβάνοντας πρώτα την πλήρη ανάπτυξη ενός νέου συστήματος θέρμανσης και ψύξης με γεωθερμία που θα συνδέει μέσω τηλεθέρμανσης το κτίριο του Δημαρχείου από το σημείο της γεώτρησης στο Κέντρο Πολιτισμού και εν συνεχεία αναβαθμίσεις θερμομόνωσης και φωτισμού στο Δημαρχιακό Μέγαρο με παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

«Συνεισφέροντας καταλυτικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, θα πετύχουμε και εδώ, όπως ακριβώς συμβαίνει ενάμιση χρόνο τώρα με το Κλειστό Γυμναστήριο Γρεβενών, όπου εκεί ολοκληρώθηκε το ανάλογο έργο γεωθερμίας, μία ακόμη τεράστια εξοικονόμηση δαπανών για τη θέρμανση και την ψύξη του Δημαρχείου μας, εξοικονομώντας αναγκαίους πόρους κοντά στο 70% για τον Δήμο και τους δημότες μας», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών, η πρόσβαση στα κτίρια του Κέντρου Πολιτισμού και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιείται για το κοινό αποκλειστικά από την κεντρική οδό της 13ης Οκτωβρίου για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι αναγκαίες εργασίες γεώτρησης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα