ΕΛΣΤΑΤ: Σταθερά ανοδικός ο κλάδος των κατασκευών το 2023

Παρέμεινε ανοδικός ο κλάδος των κατασκευών το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε έρευνα για την οικοδομική δραστηριότητα για τον μήνα Ιούνιο 2023.

Το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής – Δημόσιας), κατά τον μήνα Ιούνιο 2023, στο σύνολο της Χώρας, με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, παρουσίασε αύξηση κατά 13,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 11,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 28,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Κατασκευών παρατηρήθηκε και κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιούλιο 2022 έως τον Ιούνιο 2023, αφού το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, παρουσίασε αύξηση κατά 10,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 3,5% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 6,2% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουλίου 2021 – Ιουνίου 2022.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα