ΔΕΥΑ Πύργου: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στον βιολογικό καθαρισμό

Σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης μπαίνει πλέον η ΔΕΥΑ Πύργου, μετά και την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, μεταξύ της προέδρου της δημοτικής επιχείρησης Ρούλας Αλικάκη – Τζανέτου και του ανάδοχου, που αναλαμβάνει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 1.534.500 με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος τουλάχιστον 499 kWp καθώς και η συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 499 kWp.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται και εξοπλισμός ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πύργου, καθώς και η αντικατάσταση ενεργοβόρων βασικών καταναλωτών, αλλά και η προμήθεια και εγκατάσταση συνολικού συστήματος ενεργειακής βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους.

Συνολικά, το έργο αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, παρεμβάσεις σε υφιστάμενο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και σύστημα βελτιστοποίησης ενεργειακής κατανάλωσης.

Σκοπός της ΔΕΥΑΠ είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου και η αποδοτικότερη λειτουργία της.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη ΔΕΥΑΠ, το οποίο θα μειώσει τουλάχιστον 200.000 ευρώ τα ενεργειακό κόστος στο βιολογικό. Με το έργο αυτό προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε ιδιόκτητο οικόπεδο της ΔΕΥΑΠ πλησίον του βιολογικού και ο εκσυγχρονισμός του ήδη υπάρχοντας εξοπλισμού. Δυστυχώς, η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε, όμως τώρα προχωράμε στην υλοποίησή του. Παράλληλα, υπάρχουν έτοιμες μελέτης για έργα στην ύδρευση και στην αποχέτευση και αναμένουμε τις προσκλήσεις ώστε να τα εντάξουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Στόχος μας τώρα είναι το κομμάτι της αποχέτευσης» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα