Ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής αναδόχου για την σύνταξη μελέτης κατασκευής του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Ερυθρών

Μια ακόμα μεγάλη διεκδίκηση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας γίνεται πραγματικότητα μετά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής αναδόχου για την σύνταξη μελέτης κατασκευής του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Ερυθρών.

Ο Προϋπολογισμός του νέου έργου ανέρχεται σε 1.098.306.46€

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης ωρίμανσης για το νέο σχολικό συγκρότημα της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών.

Με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για την επιλογή αναδόχου, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Ακόμα ένα μεγάλο έργο παίρνει το δρόμο του. Το αναμενόμενο επί πολλά χρόνια νέο Γυμνάσιο – Λύκειο στην ΔΕ Ερυθρών αρχίζει πλέον να γίνεται ορατό μετά από τις κατάλληλες εργασίες που πράξαμε ως νέα Διοίκηση. 

Από την πρώτη στιγμή ιεραρχήσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας, από τους βρεφικούς σταθμούς έως και τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και βλέπουμε με ικανοποίηση τις προσπάθειές μας με συντονισμένες πρωτοβουλίες και δράσεις να πιάνουν τόπο. 

Όποιο σχολείο χτίζεται είναι κέρδος για την κοινωνία. Με το έργο αυτό, επιλύεται οριστικά το ζήτημα της σχολικής στέγης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Ερυθρές. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα των Ερυθρών ένα σχολικό συγκρότημα-κόσμημα, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, κατασκευασμένο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές με εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και διαμόρφωση αύλειου χώρου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών που θα αναβαθμίσει τόσο την εκπαίδευση όσο και τη συνολική εικόνα του δήμου μας. 

Η προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση των σχολείων μας όλων των βαθμίδων του Δήμου μας είναι μόνιμη και διαρκής. Είμαι σίγουρος ότι με την στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων θα τα καταφέρουμε».

Η ανάγκη νέας κτιριακής υποδομής του Γυμνασίου-Λυκείου Ερυθρών, υφίσταται επί δεκαετίες καθώς το κτίριο του Γυμνασίου αντιμετωπίζει προβλήματα και μέχρι σήμερα παραμένει κενό και οι ανάγκες των μαθητών καλύπτονται από αίθουσες του Λυκείου. 

Το Γυμνάσιο επισκευάζεται και ισχυροποιείται στατικά, μέχρι σήμερα παραμένει κενό και θα είναι παραδοτέο προς χρήση μέχρι τέλος του χρόνου.

Το Λύκειο στεγάζεται σε κατασκευές «προκατ» βαρέως τύπου οι οποίες όμως είναι εκτός κάθε προδιαγραφής.

Η κατασκευή των νέων κτιρίων προβλέπει την στέγαση του νέου Γυμνασίου – Λυκείου  έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες σε αίθουσες και εξοπλισμό, για να ανταποκριθούν στον εκπαιδευτικό προορισμό τους, παρέχοντας στους μαθητές του σύγχρονες, ασφαλείς και άνετες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. 

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν θα ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις αρχιτεκτονικού στατικού, ηλεκτρομηχανολογικού, γεωτεχνικού σχεδιασμού καθώς και ότι άλλο προβλέπεται από την νομοθεσία. 

Για την δυναμικότητα του Γυμνασίου ελήφθησαν υπόψη όλες οι προδιαγραφές ενός 6θεσιου Γυμνασίου και θα είναι συνολικής έκτασης 2165 τ.μ. ενώ για το Λύκειο 2200 τ.μ. αντίστοιχα

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα