Ξεκινά η διαβούλευση για το Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ

Την έναρξη της διαβούλευσης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, σήμανε το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να διατυπώσει εγγράφως ή και ηλεκτρονικά, επαρκώς και τεκμηριωμένα, τις απόψεις του επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ως άνω σχεδίου, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (sec.dipa@prv.ypeka.gr, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11, ΤΚ 114 73, Αθήνα), μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από την έκδοση του υπ’ αρ. πρωτ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/81705/5545/04-08-2022 εγγράφου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε προθεσμία 45 ημερών από την έκδοση του εν λόγω εγγράφου για τις Δημόσιες Αρχές.

Ο πλήρης φάκελος της ΣΜΠΕ με τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία βρίσκεται στα γραφεία της Διεύθυνσης Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών του υπουργείου Οικονομικών (ταχ. δ/νση: Χαριλάου Τρικούπη 6-10, ΤΚ 106 79 , Αθήνα, 2ος όροφος, γραφείο 201), προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.

Μελέτη για τη μετεγκατάσταση 9 υπουργείων

Να σημειώσουμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών 9 υπουργείων στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ. Το εγχείρημα αυτό έχει διπλό στόχο: Να συγκεντρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες των υπουργείων και να αποδεσμεύσει κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Το εγχείρημα προβλέπει τη μεταφορά των υπηρεσιών από 127 κτίρια υπουργείων, από τα οποία άλλα στεγάζονται σε χώρους κτιριακών εγκαταστάσεων μισθωμένους από το Ελληνικό Δημόσιο (107 κτίρια) και άλλα σε ιδιόκτητα (20 κτίρια), που βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο.

Το σχέδιο αφορά τη μετακίνηση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και τριών εταιρειών του Δημοσίου (Υπερταμείο, ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ).

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα