Γιώργος Καραγιάννης: Ο Ε65 ολοκληρώνεται πλήρως το 2025

Τα οφέλη από την ανάπτυξη του αυτοκινητοδρόμου Ε65 προβάλει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό «ο αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη σύνδεση με τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό μέσω της Εγνατίας Οδού».

Στη συνέχεια αναφέρει ό,τι αυτή η συνθήκη προβλέπει στο πεδίο της οικονομίας  1.000 νέες θέσεις εργασίας την περίοδο της κατασκευής με 0,5% συμβολή στο ΑΕΠ. Στο πεδίο των μεταφορών 181,5 χιλιομέτρων σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου θα συνδέουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την πύλη της Ελλάδας στην Κεντρική Ευρώπη, με το λιμάνι του Βόλου, ενώ και το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες. Στο πεδίο του τουρισμού, το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό να διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά από 3 ώρες και 15 λεπτά που είναι σήμερα.

Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα, ενώ ο Ε65 ολοκληρώνεται πλήρως το 2025. Ένα έργο πνοής, μία μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο», καταλήγει ο κ. Καραγιάννης που συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα βίντεο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα