ΑΑΔΕ: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε κατασκευαστικές εταιρείες για φοροδιαφυγή

Αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους σε κατασκευαστικές εταιρείες, σε όλη τη χώρα, πραγματοποιούν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΔΑΕ αξιοποιούν τα στοιχεία από τον αλγόριθμο του ειδικού λογισμικού και εντοπίζουν επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ύποπτη φορολογική και συναλλακτική συμπεριφορά

Στην επιχείρηση έχει δοθεί η κωδική ονομασία, «Μπουλντόζα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι Αρχές εντόπισαν και πραγματοποίησαν στοχευμένη έφοδο σε τρεις επιχειρήσεις:

  • Μετά από έλεγχο σε φυσικό πρόσωπο, υπεύθυνο κατασκευαστικής επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το 2018, εντοπίστηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, συνολικού ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
  • Σε κατασκευαστική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην Αττική, επιβλήθηκε για το τρέχον έτος πρόστιμο 158.000 ευρώ, για μη προσκόμιση των λογιστικών αρχείων, μετά από πρόσκληση του ελέγχου.
  • Σε επιχείρηση στην Αττική, που κατασκευάζει οικιστικά κτίρια, επιβλήθηκε πρόστιμο για τις χρήσεις 2019-2020 1,15 εκατομμυρίου ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Και στις τρεις περιπτώσεις ο έλεγχος συνεχίζεται, με τους ελεγκτές να εξετάζουν τα στοιχεία των επιχειρήσεων και σε άλλες χρήσεις.

Οικονομική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα